На Рівненщині чиновник підробив документи так, що забудовник не сплатив 500 тисяч гривень (оновлено)

2735 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині чиновник підробив документи так, що забудовник не сплатив 500 тисяч гривень (оновлено)

В якому саме районі Рівненщини це сталось, прокуратура області не повідомляє, але як стало відомо РВ з достовірних джерел, йдеться про Сергія Кушніра, начальника управління капітального будівництва Рівного.

Під час  досудового розслідування кримінального провадження, яке розслідується поліцією,  керівнику самостійного структурного підрозділу виконавчого комітету однієї із місцевих рад області повідомлено про підозруу вчиненні службового підроблення та зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, тобто злочинів, передбачених частиною  2 статті  364 та частиною 1 статті 366 Кримінального Кодексу України.

Прокуратура області повідомила:  службова особа, діючи умисно, в порушення вимог п. 3 статті  40 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» щодо обов’язкового перерахування замовником коштів пайової участі в розвитку інфраструктури населеного пункту до прийняття об’єкта будівництва в експлуатацію, склала  завідомо неправдивий офіційний документ - акт готовності об’єкта будівництва до експлуатації, із внесенням до нього завідомо неправдивих відомостей про сплату в повному обсязі суб’єктом господарювання коштів пайової участі у розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населеного пункту відповідно до укладеного договору.

Зазначений підроблений офіційний документ службовець подав до Державної архітектурно-будівельної інспекції України, на підставі якого житловий будинок введено в експлуатацію без сплати забудовником коштів пайової участі в повному обсязі, чим місцевому бюджету спричинено майнову шкоду на суму понад 500 тис. грн.

Ухвалою слідчого судді Рівненського міського суду 8 листопада підозрюваному було обрано запобіжний захід -  особисте зобов’язання.  Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

ТРК Рівне 1 повідомляє, що станом на сьогодні пан Сергій продовжує виконувати свої службові обов`язки і знаходиться на робочому місці. Від коментарів чиновник відмовився. Однак коротко пояснив, що підстав звинувачувати його нема:

 

- Скажу лише - забудовник сплатив пайову участь. Там нема зазначених втрат,  - прокоментував Сергій Кушнір.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також