Віктор Шакирзян подарував опіковому центру перфоратор шкіри

3202 0

Ми у соцмережах:

Віктор Шакирзян подарував опіковому центру перфоратор шкіри

Опіковий центр Рівненської обласної лікарні рятує життя пацієнтам не лише з Рівного, а й з усієї області. Тут роблять операції і дорослим, і діткам

Розуміючи важливість підтримки медичної галузі, яка постійно потребує оновлення матеріально-технічної бази, Віктор Шакирзян придбав і подарував опіковому центру цінне обладнання - сертифікат на отримання придбаного обладнання він передав Іван Зимі, завідувачу Опікового центру у Рівненській обласній клінічній лікарні.

Голова громадської організації Віктор Шакирзян наголосив:
“Ми не можемо стояти осторонь потреб опікового відділення, де роблять надскладні оперативні втручання. У них зламався апарат – перфоратор шкіри, якому вже було понад 30 років. Ремонту він не підлягав, бо відслужив свій термін експлуатації. До мене звернувся завідувач відділенням Іван Зима, якого я знаю як хорошого лікаря і професіонала своєї справи. І я не міг проігнорувати це прохання. Відтепер це сучасне обладнання буде допомагати лікарям опікового рятувати людям життя і здоров’я. Ми повинні впроваджувати в медичну галузь сучасні технології, якщо такі з’являються. Адже це значною мірою покращує якість надання медичної допомоги”.

Перфоратор шкіри коштував 48 тисяч гривень. Зрозуміло, що лікарня не мала таких коштів, щоб придбати новий. У той же час обходитися без нього було вкрай важко. Завдяки Віктору Шакирзяну, обладнання вже стоїть в операційній.

Завідувач відділенням Іван Зима зазначив: 

“Перфоратор дає змогу збільшити площу здорової шкіри, яку ми беремо для пересадки на пошкоджені ділянки. Грубо кажучи, якщо людина отримала опік і потребує пересадки, то ми беремо шматочок здорової шкіри з іншого місця на тілі людини. Іноді його не вистачає. Перфоратор дозволяє збільшити цей шматочок в три рази. Отже, зі здорових місць ми забираємо мінімум матеріалу. Це зменшує травматизм операції.
Подарований опіковому відділенню головою ГО «Рівне Разом» перфоратор шкіри – українського виробництва. Його виготовили в Тернополі. Це сучасне обладнання, яке прослужить лікарні багато років”.

До слова, це не вперше Віктор Шакирзян долучається до спонсорської підтримки медичних закладів Рівного. Нещодавно, він подарував обладнання, маски та захисні костюми Рівненській обласній дитячій лікарні. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також