Віктор Шакирзян: «Роблю усе, щоб люди мали роботу і достойну оплату праці»

4824 0

Ми у соцмережах:

Віктор Шакирзян: «Роблю усе, щоб люди мали роботу і достойну оплату праці»

Вантажні перевезення, будівництво доріг та ще безліч послуг в будівельній сфері здійснює провідна на Рівненщині компанія «ЗАХІД-ТРАНСБУД». Сьогодні ми зазирнемо за лаштунки потужної компанії і поспілкуємось з людиною, що займається розбудовою Рівного.

Про особливості будівельного бізнесу, розвиток власної справи та інші «цікавинки» з історії успіху розповів Віктор Шакирзян.

— Пане Вікторе, ви займаєтесь підприємництвом і бізнесом понад сімнадцять років. Ваші компанії «Захід-ТРАНСБУД» та «РІВНЕТРАНСБУД» є прикладом успішності. Як вам прийшла ідея розпочати власну справу?

— Починав я справу молодим. Роботу, яка б мені подобалась, я тоді знайти не міг, тому з партнерами розпочав власну справу. Спочатку ми виконували замовлення знайомих, тоді зрозуміли, що заробляти хороші гроші можна чесно. В той час було багато бізнесменів, які обманювали своїх клієнтів, наживались на них. Я ж розглядав бізнес як спосіб чесно заробити гроші, тому і став успішним, а наш з партнерами бізнес отримав перспективу росту. Я завжди працював і працюю із замовниками так, щоб наша співпраця була корисна усім.

— Де ви працювали до того, як розпочали власну справу? З чого вона почалася?

— Все приходило поступово. З друзями-однодумцями ми хотіли робити справу життя. Мій тато був водієм фури і дуже часто мене малого брав із собою. Особливо яскраво згадую ті моменти, коли тато давав покерувати великим автомобілем (ЗУРСом). З дитинства я з завмиранням серця дивлюся на вантажівки, на роботу водіїв. Мати власний автопарк вантажних автомобілів — було моєю дитячою мрією. Тому і бізнес почали в цій сфері — ми робили те, що нам подобалося. Цей бізнес став одночасно і приємною роботою, і найцікавішим хобі. Дід мій також на війні був водієм. Мабуть, це в крові.

— З дитинства у вас вже були певні захоплення, які тепер відображаються у вашому бізнесі. А реальні кроки зробили, напевне, в часи студентства?

— Принадами студентського життя повністю скористатись не вийшло. Все тому, що вже тоді доводилось працювати паралельно з навчанням. Якщо не помиляюсь, то перша робота була на ковбасній фабриці. Завдяки роботі я зміг переїхати з гуртожитка на орендовану квартиру.

— Були якісь розчарування?

— Звісно, були. Мабуть, найбільше не сприймаю людського лицемірства. Коли людина втирається в довіру, а в голові виношує план обману. З такими ситуаціями стикаєшся постійно, але такі речі в бізнесі загартовують і дозволяють потім бачити справді щирих людей, а хитрунів відсіювати. З часом формується міцна команда, в якій залишаються найдостойніші. Є, звісно, виклики, від яких ми не залежимо, приміром, коронавірус, але з командою, з людьми, яким довіряєш, такі виклики сприймаються набагато легше.

— Ваше підприємство під час пандемії якимось чином допомагає лікарям?

— Я не дуже хочу про це говорити, бо це не тема для піару. Але ми відповідальний бізнес, допомагаємо лікарням і закликаємо до цього усіх підприємців та простих громадян. Допомагати так, як хто може, незалежно від вірусу, бо медицину потрібно приводити до ладу не в останній момент, це потрібно робити постійно. Від цього залежать життя людей.

— Скільки людей нині працює у вашій компанії? І чи є такі, що працюють ще від самого початку?

— Загалом на «ЗАХІД-ТРАНСБУД» працює 20 осіб. Звісно, є ті, що працюють від самого початку. Та працівниками їх назвати не можу. Це вже в буквальному сенсі родина. Ми йдемо багато років пліч-о-пліч і повністю одне одному довіряємо.

— Нині ваша компанія займається будівельними матеріалами — щебенем, піском, також здає власну техніку в оренду. Наскільки нині такі послуги користуються попитом?

— Ми унікальна компанія. Все тому, що «ЗАХІД-ТРАНСБУД» не просто здає техніку в оренду, ми також маємо у штаті фахових операторів. Адже взяти, приміром, каток у Рівному не проблема. Та не кожен вміє ним управляти. Саме тому ми надаємо працівникам хороші умови роботи, аби вони були в нашій команді і працювали на якісний результат. Тоді клієнт задоволений і отримує швидку та професійну послугу. Це непростий, але виправданий підхід до бізнесу, і саме якість клієнти цінують найбільше.

— А які ще, окрім цих послуг, надає ваша компанія?

— З 2005 року ми маємо спеціальну будівельну ліцензію. Ми вміємо якісно будувати. Були періоди, коли додатково наймали велику кількість будівельників, а об’єкти зводили по всій Україні. Також ми виконували замовлення на спорудженні багатоповерхівок і в Рівному.

— Логотип вашого підприємства досить цікавий та своєрідний. Хто автор і хто цим займався?

— Придумав його я сам, а от малював уже фахівець. Логотип нашої компанії демонструє міць та рух уперед.

— Відомо, що ви розпочали будівництво житлового комплексу на масиві «Фабричний» — STYLE HOUSE. Як взагалі прийшла така ідея? Та наскільки детально ви брали участь в самому проєктуванні?

— Ідея такого комплексу до нас прийшла ще у 2012 році. Спочатку ми почали будувати приватне житло. Для кожного будинку, який ми зводили, розробляли унікальний проєкт, на який приємно було подивитися. Кожен проєкт був цікавий по-своєму, адже ми не будуємо щось однотипне.

На етапі проєктування я говорив з людьми, які в наших будинках мали проживати, дізнавався їхні вподобання, запитував, чого їм там не вистачає. Тут перегородки змінити, тут додати сонячного світла. Кожного разу в проєкти ми щось додавали. Так житло, яке ми будували, ставало більш цікавим, більш комфортним, більш зручним. Я знаю практично кожного свого клієнта, якому ми побудували житло, знаю особисто, бо в процесі будівництва ми багато спілкувались. З деякими навіть і досі товаришуємо. Всі дякують (посміхається).

— Чи доводилося вам у житті робити якийсь складний вибір?

— Так, бувало, в бізнесі зазнаєш втрат або через якісь обставини не отримуєш очікуваного результату. Тоді постає вибір — рухати цей напрямок далі чи зупинитись. Та будь-які негаразди минають. Завжди відкривається щось нове, чого раніше не помічав, з’являються ідеї, знаходяться виходи з кризових ситуацій, і з часом ти по-іншому оцінюєш історію, яка уже відбулася.

— Чи є у вас відчуття того, що мрія маленького хлопчика, який любив бавитися вантажівками, здійснилася? Чи відчуваєте ви себе задоволеним у своїй справі?

— Я почуваюся щасливим, бо займаюсь справою, яка мені дуже подобається. Зі мною поряд люди, яким я довіряю, які довіряють мені. Якби ми займались якоюсь іншою справою, я б хотів, щоб моя команда була поряд зі мною.

А прагнути завжди є до чого. Не зупинятись ні на мить — це і є мрія. Якщо говорити про нашу компанію, то перш за все ми плануємо збільшувати кількість техніки, набирати нових працівників. Ми ж бачимо, що сьогодні іноземні компанії беруться ремонтувати наші дороги, але якість українських підрядників подекуди навіть краща. Іноземні компанії деяку техніку, до слова, іноді орендують в нас, бо у них чогось може не бути. А у них є такі машини, яких не вистачає нам, аби ми були максимально технологічними. Незабаром «ЗАХІД-ТРАНСБУД» це виправить — ми працюємо над цим. Тому це вже, мабуть, і не мрія, а перспективна ціль.

— Звідки берете сили і натхнення? Що є стимулом для вас?

— Ну, поки є здоров’я, значить, є сила. В цій історії я дивлюся на колектив, роблю усе, щоб люди мали роботу і достойну оплату праці. Це змушує збільшувати оберти. Бо розумію, що від мене, від компанії залежить добробут багатьох родин.

Записала Олена ІВАНЮК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також