Віктор Шакирзян: Центральна лікарня отримала кисневі балони

1523 0

Ми у соцмережах:

Віктор Шакирзян: Центральна лікарня отримала кисневі балони

Зараз як ніколи стоїть питання забезпечення лікарень та хворих на COVID-19 киснем. У всіх медзакладах, які лікують хворих на ковід, підключають кисневі точки. Адже без кисню у пацієнтів немає шансів на одужання. У Рівненській міській лікарні, перебувають 214 пацієнтів із COVID-19. У середньому на одного хворого, який потребує кисневої підтримки та в залежності від ступеню важкості захворювання, використовують один балон кисню на день.

 Для того, щоб забезпечити резерв кисню для пацієнтів, необхідні кисневі балони, яких у Рівненській центральній лікарні катастрофічно не вистачає. Ці балони не входять до переліку обладнання, яке мають право закупити лікарні в рамках бюджету, виділеного на боротьбу з пандемією.

Щоб вирішити цю проблему за підтримки Віктора Шакирзяна, депутати політичної партії “Рівне Разом” передали у власність Центральної міської лікарні Рівного нові кисневі балони. Двадцять сорокалітрових балонів для кисню, кожен з яких розрахований на зберігання під тиском шести тисяч літрів кисню.

“Сьогодні питання забезпечення резерву кисню для нас є дуже важливим, і нові кисневі балони дають змогу в будь-який момент задовольнити потребу кисневої станції. Внаслідок цього пацієнти не будуть відчувати нестачу кисню. Завдяки збільшенню кількості балонів ми можемо збільшити цей резерв”, - розповідає лікар-анестезіолог Андрій Огінський. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також