Віктор Шакирзян знову очолив рейтинг виборчих симпатій рівнян - опитування

3569 0

Ми у соцмережах:

Віктор Шакирзян знову очолив рейтинг виборчих симпатій рівнян - опитування

Відомий рівненський соціолог Роман Микитюк 9 вересня оприлюднив результати соціологічного дослідження, які під його керівництвом провели в Рівному та Квасилові на початку місяця. Згідно з опитуванням, лідером електоральних симпатій рівнян є Віктор Шакирзян. Бачити його на посаді міського голови висловили бажання 24,8% опитаних.

 Примітно, що рейтинг Віктора Шакирзяна продовжує зростати, якщо брати до уваги дані за минулий місяць. Святослав Євтушенко посів друге місце в рейтингу електоральних симпатій рівнян з показником 11,4%.

До першої п’ятірки рейтингу також увійшли чинний голова Рівненської ОДА Віталій Коваль (8,1%), заступниця міського голови Галина Кульчинська (7,7%) та Юрій Вознюк (6,9%).

Також респондентів запитали про їхні партійні вподобання. Отож, якби вибори відбулися найближчої неділі, то більшість опитаних проголосували б за «Слугу народу» - 17,5%. Партія «Рівне Разом» наступає їй на п’яти, рівненську партію готові підтримати 16,9%.

Інші учасники опитування підтримали б “Європейську солідарність” - 11,8%, ВО “Батьківщина” - 9,1%, ВО “Свобода” - 5,9%, «За майбутнє» – 5,5%, Народний Рух України – 5,1%. На межі потрапляння до Рівненської міської ради партії знаходиться партія «Сила і честь», яку готові підтримати 4,5% опитаних. Політичні сили “Голос”, “ОПЗЖ”, “Перемога Пальчевського”, Радикальна партія Олега Ляшка, Партія Шарія та Громадський контроль, за даними опитувань, до ради не потрапляють.

 Опитування проводила Соціологічна група “Вибір” з четвертого по шосте вересня цього року. В ньому брали участь 500 респондентів з Рівного та Квасилова, де вони проживають. Метод опитування - особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Похибка репрезентативності становить не більше 4,4%.

Довідка РВ

Роман МИКИТЮК – соціолог, який співпрацює із всеукраїнськими соціологічними структурами з хорошою репутацією, наприклад, групою «Рейтинг» та TNS. Кожних виборів він проводив соціологічні дослідження та неодноразово його прогнози виправдовувалися. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також