Віктор ШАКИРЗЯН відновить єдиний у Рівному старовинний баштовий годинник

2517 0

Ми у соцмережах:

Віктор ШАКИРЗЯН відновить єдиний у Рівному старовинний баштовий годинник

Годинник на фасаді Зали камерної та органної музики в Рівному уже не перше десятиліття залишається нерухомим. Як не намагалася відремонтувати його своїми силами Рівненська обласна філармонія, це не виходило: хронометр має складний механізм, а його реставрація потребує значних зусиль і коштів. Але уже за місяць він таки запрацює і стане справжньою окрасою центральної частини міста.

 Голова громадської організації «Рівне Разом» Віктор Шакирзян взяв на себе ремонт найбільшого у місті хронометра. Відповідну угоду про надання благодійної допомоги Віктор Шакирзян підписав з директором Рівненської обласної філармонії Миколою Орешком.

Директор Рівненської обласної філармонії Микола Орешко так прокоментував підписання угоди і допомогу:

“Баштовий годинник – родзинка нашого міста, як і наш орган. Проте тривалий час годинник не працює. Він складається з трьох частин: комп’ютерної частини, механічної та акустичної. Дещо нам вдалося відремонтувати власними силами. Але потрібно було замінювати всю механічну частину і самотужки нам було б дуже сутужно, – майже неможливо завершити ремонт. Ми раді сьогодні, що нам допомогли з ремонтом годинника та зали, зокрема врятували паркетну підлогу”.

Голова ГО «Рівне Разом» Віктор Шакирзян говорить, що приміщення філармонії - одна з найцікавіших історичних будівель у місті :

“Органний зал – це велика історична та архітектурна цінність для Рівного, зведена близько 120 років тому. Важливо її зберігати і підтримувати в належному стані. На прохання директора філармонії ми надали матеріали для проведення ремонтних робіт зали. Якщо говорити про проблему з годинником, який не можуть запустити через брак коштів, ми вирішили долучитися і до його реставрації та осучаснення. Це буде нашим спільним подарунком громаді до Дня міста”.

Ремонт годинника відбуватиметься у декілька етапів: від підготовчих, очисних, реставраційних робіт до повної збірки годинника. Як зазначає майстер, годинник планують ввести в експлуатацію уже в серпні цього року. Проводячи реконструкцію годинника, майстри планують застосувати такі технічні рішення, щоб надалі погодні умови не впливали на роботу та технічний стан хронометра.

За прогнозами майстрів, уже за місяць унікальний рівненський баштовий годинник знову запрацює. Крім того, Віктор Шакирзян та працівники філармонії готують для рівнян сюрприз щодо світло-музичного супроводу, розповісти про який директор філармонії та меценат обіцяють уже незабаром.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також