Віктор Янукович:

1618 0

Ми у соцмережах:

Віктор Янукович:

У регіонах стало більше порядку і виконавчої дисципліни. Власне, ці тенденції простежуються, починаючи з листопада 2002 року, коли у крісло Прем’єра сів Віктор Янукович, вольова, рішуча і цілеспрямована людина. А ці риси Прем’єра найкраще проявилися у період виходу з цінової кризи влітку 2003 року, а також у вирішенні ще одного чи не найголовнішого питання, яке саме на часі — підготовки об’єктів житлово-комунальної сфери до опалювального періоду 2003-2004 років.

Про врожай Цього року Віктор Янукович найкраще проявив свій організаторський хист та вольові якості у той час, коли над країною нависла загроза продовольчої кризи. Завдяки зусиллям Уряду, незважаючи на невтішні прогнози і прорахунки деяких керівників у регіонах, урожай зерна в Україні в 2003 році становитиме 20,5-21 млн. тонн. Нині триває збирання пізніх зернових, зокрема кукурудзи і круп’яних культур. Згідно з прогнозом агрогосподарства України в цьому році зберуть близько 7 млн. тонн зерна кукурудзи і 1 млн. тонн круп’яних культур. За даними Мінагрополітики, до 2 жовтня сільгосппідприємства зібрали кукурудзу з площі 768 тис. га, намолотивши при цьому 2,6 млн. тонн. Учасники аграрного ринку прогнозували урожай зерна цього року на рівні 20,5-25,5 млн. тонн (у 2002-му урожай становив 38,8 млн. тонн). Зниження показників цього року зумовлене втратою урожаю озимої пшениці через несприятливі для її зростання і розвитку погодні умови взимку-навесні.

Про тепло Рішучість і безкомпромісність Віктора Януковича виразно простежуються у вирішенні такої проблеми загальнонаціонального характеру, як підготовка об’єктів житлово-комунальної сфери до опалювального періоду 2003-2004 років. Це питання є темою багатьох нарад, які у щоденному режимі проводяться як у центрі, так і в регіонах. Одна з таких нещодавно відбулася у Кабміні за участю представників обласних державних адміністрацій, керівників міністерств та відомств. На ній наголошувалося на тому, що за період з січня по вересень усі головні розпорядники отримали 100-відсоткові бюджетні асигнування для виконання робіт з підготовки до опалювального сезону об’єктів житлово-комунальної сфери. Зокрема, було відзначено, що всі заплановані Урядом програми щодо підготовки житлово-комунального господарства будуть виконані до 15 жовтня. Середній по Україні показник готовності житлового фонду до наступного опалювального сезону нині становить 98%. В цілому темпи підготовки до опалювального сезону майже на 10% перевищують показники минулих років, що, в свою чергу, свідчить про готовність влади у регіонах йти на зустріч Кабміну та Прем’єр-міністру, про його авторитет та вимогливість до впровадження програм Уряду.

Про охорону здоров’я Ще одним позитивом діяльності Уряду є суттєві зрушення в галузі охорони здоров’я. Стабільність і послідовність Прем’єр-міністра Віктора Януковича у виконанні своїх зобов’язань сприяють довірі світового співтовариства, що дає змогу отримати суттєву допомогу від міжнародних організацій. Так, Міністерство охорони здоров’я України отримало другий фінансовий транш від Глобального фонду боротьби зі СНІДом, туберкульозом і малярією у розмірі 6 071 136 доларів США. Як повідомляє прес-служба МОЗ, більша частина цих коштів буде витрачена на придбання необхідних ліків. Одночасно лікування почнуть отримувати 2100 хворих, а найближчим часом, антиретровірусною терапією будуть забезпечені 4 000 хворих на СНІД.

Резюме «Невже в Україні все так райдужно та добре?» — запитаєте ви. Зрозуміло, що проблем нині вистачає і в економіці, і в соціальній сфері, і, головне, в житлово-комунальному господарстві. І в уряді Віктора Януковича про це знають. Сам Прем’єр неодноразово закликав свою міністерську команду менше звітувати про здобутки та більше говорити про проблеми. І головне — їх вирішувати. Поступово, крок за кроком, доводити компетентність і фаховість нового коаліційного українського уряду.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також