Вікторія Шматова: «Не можу собі дозволити хворіти чи травмуватися»

1840 0

Ми у соцмережах:

Вікторія Шматова: «Не можу собі дозволити хворіти чи травмуватися»

Баскетболістка Вікторія Шматова – гравчиня, без якої упродовж останніх років не уявити жіночу команду баскетбольного клубу «Рівне». Саме вона та Людмила Спиридонова, за висловлюванням президента клубу Сергія Ліщука, є «тьотями», навколо яких гуртуються молоді баскетболістки рівненської команди. Завдяки впевненій грі Вікторії БК «Рівне» у сезоні, що минув, завоював спочатку Кубок України, а потім «бронзу» Суперліги. Втім, для 33-річної уродженки Бердянська на цьому відзнаки не завершилися. Саме її Федерація баскетболу України назвала найкращим гравцем минулого чемпіонату.

- Перші емоції, коли дізналася, що стала MVP чемпіонату – радість та здивування, - розповідає читачам «РВ» Вікторія Шматова. – Була впевнена, що оберуть когось із команд, які посіли перше чи друге місце.

- Але все ж, як гадаєте, чому обрали Вас?

- Можливо, так оцінили мій внесок у те, що наша молода команда здобула і медалі, й Кубок. Та й статистичні особисті показники у мене були непогані. А можливо тому, що у «Київбаскета» і «Динамо» - досить рівні склади, і обрати там когось одного було непросто.

- Сезон, що завершився, чимось особливим для вас запам’ятався?

- Звісно. І медаль, і Кубок, і звання MVP далися мені потом і кров’ю. До речі, цей Кубок України для мене був першим у кар’єрі, і звання MVP теж.

- Виступаючи за попередні клуби, ви здобули багато трофеїв?

- Майже у кожному клубі і в Україні, й за кордоном мала нагороди. У Казахстані, наприклад, була найкращим захисником. З «Чайкою» вигравала «бронзу», з «Динамо» - чемпіонство.

- Статус «тьоті» у команді не ображає?

- Ставлюся до цього з усмішкою. Ніколи не думала, що дограю до статусу «тьоті». Але мені подобається, коли так говорять. Це так по-родинному. А ми - це справжня родина.

- Але такий статус передбачає ще й додаткову відповідальність?

- Звичайно. І тому я не можу собі дозволити хворіти чи травмуватися. Тренер на мене розраховує, молодь на мене розраховує.

- Чи побачать вболівальники вас у складі БК «Рівне» і в наступному сезоні?

- Через те, що чемпіонат завершився дуже стрімко, я толком і не поговорила на цю тему з керівництвом. Але думаю, що так.

- Чим займаєтеся на карантині?

- Підтримую форму. Тренер постійно скидає завдання. Займаюся улюбленою собакою. Іноді прогулююся біля будинку.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також