Вікторія Шматова - перша гравчиня БК Рівне, яка зіграла за національну збірну України (ВІДЕО)

731 0

Ми у соцмережах:

Вікторія Шматова - перша гравчиня БК Рівне, яка зіграла за національну збірну України (ВІДЕО)

Вікторія Шматова стала першою в історії гравчинею рівненського клубу, яка зіграла за національну збірну України з баскетболу. Лідерка БК «Рівне» взяла участь у грі кваліфікації до Чемпіонату Європи проти Збірної Португалії.

Лідерка БК «Рівне» вперше вийшла на майданчик на другій хвилині другої чверті, і загалом відіграла 10 з половиною хвилин в матчі. За цей час вона набрала два очки, закинувши два з двох штрафних, а також зробила одне підбирання під щитом, результативну передачу та заробила персональний фол. Дві спроби триочкових кидків з гри були не влучними. Загалом же Збірна України впевнено перемогла суперниць 87:58.

Вікторія Шматова (гравчиня БК «Рівне»)

Вікторія Шматова грала на своїй звичній позиції першого номера, вона почергово змінювалась з Ольгою Дубровіною, яка відіграла, відповідно, майже 30 хвилин. Загалом же тренер в цьому матчі задіяв лише вісьмох гравчинь з дванадцяти, які були у заявці. Адже українкам в цьому двобої необхідно було не просто перемогти, а здобути позитивний результат з максимально великою перевагою, щоб збільшити шанси на вихід до фінальної частини Чемпіонату Європи.

Валерій Жартун (головний тренер БК «Рівне»)

Вікторія Шматова стала першою в історії баскетболісткою рівненського клубу, яка зіграла офіційний матч за Збірну України. До цього, в головній команді країни грали дві вихованки рівненського баскетболу – це Олена Бойко та Дарія Дубнюк. Близькою до потрапляння в національну збірну є також центрова БК “Рівне” і вихованка рівненського баскетболу Тетяна Гаврильчик. Її декілька разів викликали на підготовчі збори, але пробитися до “поїздки” на ігри, їй так жодного разу не вдалося.

Щодо самої Вікторії Шматової, то гра проти Португалії для неї не стала дебютом в національній збірній. В формі головної команди країни вона вийшла вп’яте. Перед цим баскетболістка грала у 2014 році проти Фінляндії, Німеччини та Чорногорії, а у 2015 з Чеською республікою. Після цього, майже п’ять років тренери збірної не цікавились Вікторією. І лише завдяки стабільній і надійній грі за БК «Рівне» протягом декількох сезонів, після отримання найвищих індивідуальних відзнак за підсумками минулого сезону найкориснішого гравця Кубку України та Суперліги Вікторію Шматову повернули до головної команди країни. Вже у суботу, 6 лютого, наша національна дружина також у Португалії проведе ще один поєдинок, проти збірної Фінляндії. Це буде заключний матч кваліфікаційного етапу до Чемпіонату Європи. 

Олександр МРОЗОВИЧ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також