Вилучають бронежилети, які придбала влада Костополя — на експертизу

2647 0

Ми у соцмережах:

Вилучають бронежилети, які придбала влада Костополя — на експертизу

Під час війни влада Костополя вирішила зробити хорошу справу — відмовитися від реконструкції майдану Незалежності, а на зекономлені кошти придбати бронежилети. Їх в урочистій атмосфері та за участі нардепа Сергія Литвиненка було передано бійцям територіальної оборони, які зараз охороняють кордон з Білоруссю.

Однак згодом невідомий користувач написав в одній з соціальних мереж, що бронежилети браковані та не захищають від куль. Це наробило в районному центрі чималого галасу. Однак прокуратура та поліція досі не можуть знайти ні бракованих бронежилетів, ні того, хто про них повідомив.

Андрій Ткачук, заступник міського голови Костополя:

Нардеп Литвиненко ще до війни залучив кошти на свій округ із державного бюджету. Завдяки цьому ще торік був розроблений проєкт реконструкції площі Незалежності в місті, проведено тендер та визначено переможця. Оскільки усі процедури завершилися лише під кінець року, то реконструкція не розпочалася. Одразу після початку війни було вирішено направити ці гроші на більш потрібні речі. Тому 17 мільйонів гривень було перерозподілено. Три мільйони гривень було спрямовано на купівлю всього потрібного військкомату. Мільйон гривень рада спрямувала на облаштування приміщення територіальної оборони, бо до об’єкта потрібно було підвести комунікації.

За 14 мільйонів гривень нам вдалося придбати більше 300 бронежилетів. Придбані бронежилети військові забрали для своїх потреб. Після цього з’явився цей допис з фейкової сторінки у соціальних мережах, що з бронежилетами щось не так. Усі розуміють, що ця інформація неправдива. Коли почав поширюватися скандал, то військові узяли пластини з бронежилетів та перевірили їх на полігоні. Це було зроблено публічно із залученням громадськості та журналістів. Перевірка показала, що після пострілу з автомата на пластині навіть вм’ятини від кулі немає. Маю надію, що правоохоронці знайдуть того, хто ховається за сторінкою цього «бота». Пов’язую весь цей абсурд з політичним аспектом. Адже в Костополі є влада і опозиція, які змагаються між собою. У нас триває така політична боротьба, що навіть у Рівному такого немає.

Марія Юстицька, речниця поліції Рівненщини:

Було відкрито кримінальне провадження за ч.4 статті 191 ККУ «Привласнення, розтрата майна шляхом зловживання службового становища в умовах воєнного стану». Всі бронежилети будуть вилучені на експертизу. Знаю, що міська влада разом з військовими уже проводила відстріл бронежилетів. Пластини усе витримали. Однак це ніяк не вплине на слідство та матеріали кримінального провадження.

Додамо, що скандал із бронежилетами збігся у часі з політичною боротьбою у міськраді Костополя. В серпні минулого року депутати збунтувалися і усунули місцевого підприємця Олексія Кособуцького від обов’язків голови бюджетної комісії та звільнили секретаря міської ради Давида Дідуха. Тоді ж замінили й частину заступників міського голови Костополя Євгена Денисюка. У політичних колах розповідали, що це трапилося через особистий конфлікт самого Олексія Кособуцького з депутатом Рівненської облради від партії «За майбутнє» Русланом Потапчуком. Останній є вихідцем з Костопільщини та має вплив у місті. Після свого звільнення Давид Дідух подав до суду та саме напередодні скандалу з бронежилетами поновився на посаді.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також