Вимагає від президента відновити ядерний статус

1130 0

Ми у соцмережах:

Вимагає від президента відновити ядерний статус

Повернути Україні ядерний статус вимагає від президента Володимира Зеленського мешканка села Кустин Рівненського району Людмила Мельничук. Посилаючись на Будапештський меморандум, жінка дійшла висновку, що країни-підписанти не виконали умов договору, оскільки не захистили Україну від російської агресії.

Авторка листа зобов’язує президента запровадити в Україні програму створення ядерної зброї та її носіїв, оскільки вважає, що це забезпечить цілісність та суверенітет України. Якщо відповідь буде негативною, обіцяє звернутися з позовом до Печерського райсуду Києва.

З’ясувалося, що автором цього листа на Банкову фактично є не Людмила Мельничук, інвалід 1 групи, а її син Віталій Мельничук. Він стверджує, що свого часу служив на морському флоті, на атомному підводному човні, і знає, що таке ядерна зброя. Саме тому вважає за необхідне відновлення ядерного статусу України, а також проведення всенародного референдуму з цього питання.

Хоча Меморандум про нерозповсюдження ядерної зброї підписано майже 25 років тому, раніше Віталій Мельничук з подібними пропозиціями до президентів не звертався. Він мешкає в Кустині й займається сільським господарством. А від імені матері пише, щоб скористатися її статусом, якщо буде позиватися до суду: інвалідам 1 групи не треба платити судовий збір.

До речі, до ліквідації ядерних ракет була причетна і Рівненщина. А Сарни та військова база з такою ж назвою увійшли у світову історію — саме тут було знищено останню пускову установку ракет середньої дальності згідно з договором між колишнім СРСР і США.

Світлана ФЕДАС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також