Вимоги до кросівок для бігу та їх характеристики

871 0

Ми у соцмережах:

Вимоги до кросівок для бігу та їх характеристики

Біг відносять до кардіо тренувань. Він дозволяє поліпшити обмін речовин, також стимулює спалювання жиру. Крім того він допомагає зміцнити значну кількість м'язів, прибирає набряки, зміцнює серцево-судинну систему. Однак багато спортсменів знають, що це досить небезпечне заняття, особливо якщо приступати до нього не підготовленим. Не можна для спалювання великої кількості жиру використовувати біг. Спочатку потрібно схуднути. Основне завдання перед бігом - це обрати правильне взуття.

Вимоги до кросівок для бігу 

Високоякісні кросівки для бігу забезпечують ідеальне розташування стопи під час бігу, знижуючи навантаження на колінні суглоби. Варто відзначити, що саме область колінних чашок найбільше піддається зносу під час занять бігом. Це пов'язано з тим, що рідина між суглобами може висихати, густіти, в результаті чого трапляються травми коліна. Щоб довше зберегти працездатність своїх суглобів, необхідне ідеальне взуття на м'якій підошві. 

Характеристики кросівок для бігу: 

♦ Кросівки для бігу відрізняються від дешевого спортивного взуття, яке можна знайти на ринках, своєю структурою, використанням спеціальних матеріалів. 

♦ Велика кількість компаній, що займаються виробництвом кросівок, використовують для виготовлення підошви субстанцію або піну, яка приймає положення стопи, підлаштовуючись під неї. 

♦ В результаті використання спеціальної піни, спостерігаються відмінні амортизаційні властивості, завдяки яким при навантаженні на підошву, вона зминається, знижуючи напругу в області колін, що відмінно позначається на їхньому здоров'ї. Всі професійні спортсмени використовують спеціальні кросівки для бігу. 

Яке взуття краще не використовувати на тренуваннях? 

Кеди, мокасини, недорогі кросівки краще не використовувати на довгі дистанції, так як вони не відрізняються високими амортизаційними властивостями, та не зможуть поглинати удари під час натискання стопи на тверду поверхню. Особливо на місцевості, з нерівностями або на грунтовій дорозі. Якщо заняття плануються не на гумовому покритті на стадіоні, а тренування здійснюється в парку, то ідеальний варіант - це придбання спеціальних кросівок для бігу, на щільній та досить високій підошві. Біг можна замінити прогулянками. Для цього підійдуть teva сандалі, які мають ортопедичну устілку. 

Таке взуття повинно ідеально підходити за розміром, та не створювати дискомфорту. Крім того воно відрізняється анатомічною устілкою, яка дозволяє підтримувати зведення стопи на правильному рівні. Кросівки повинні міцно фіксувати стопу в процесі бігу і спортивних маніпуляцій. Це зведе до мінімуму ймовірність отримання травми. 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також