Вимоги до одягу для полювання

711 0

Ми у соцмережах:

Вимоги до одягу для полювання

Полювання - це один із способів розслабитися і відпочити. Щоб під час полювання мисливець відчував себе комфортно і затишно, необхідно обрати правильний одяг. Ідеальний варіант - це спеціальні костюми з вітронепроникного полотна зі штучним утеплювачем.

Яким повинен бути одяг для полювання? 

Основне завдання, щоб навіть при несприятливих погодних умовах мисливець не змок, і не змерз. Найчастіше при виготовленні одягу для полювання і риболовлі для міжсезоння, який можна знайти на сайті https://ohota-tovar.com.ua, використовують мембранну тканину і штучні утеплювачі. Дуже рідко під час пошиття мисливських курток використовують натуральний пух. Незважаючи на те, що він добре утримує тепло, в період сильного дощу пух вбирає вологу. В результаті цього збільшується вага куртки, а мисливець може захворіти. В якості утеплювача зазвичай використовують холлофайбер, або спеціальні штучні волокна. 

Вимоги до одягу для полювання:  

♦ Невелика вага 

♦ Вільний крій  

♦ Можливість маскування  

♦ Водонепроникність  

♦ Простота в експлуатації  

Демісезонний одяг, а також зовнішня частина зимового одягу, виготовляється з мембранної тканини. Це спеціальне полотно, яке покривається водонепроникним просоченням. Завдяки спеціальній технології виробництва, тканина не пропускає вологу всередину, але дозволяє тілу дихати. Завдяки цьому костюм відрізняється високою паропроникністю, і відмінно виводить вологу під час активного полювання, коли необхідно швидко рухатися. 

Особливості крою одягу для полювання 

Щоб перешкодити потраплянню вітру під куртку, нижню частину доповнюють спеціальними манжетами і гумками. Додатково використовують термобілизну. Нерідко в області талії передбачають спеціальні стяжки. Переважно костюми для мисливців складаються із подовженої куртки і комбінезону. Завдяки спеціальному крою комбінезону, вдається закрити зону попереку. В результаті цього ймовірність переохолодження зводиться до мінімуму. 

Щоб одяг для полювання був зручним, потрібна велика кількість додаткових кишень і місць для зберігання фурнітури і мисливського приладдя. Одяг повинен бути не тільки зручним, але ще і безшумним. Синтетичні тканини дуже зручні, але більшість з них шарудять під час швидкого руху, що відлякує тварин. 

Обираючи одяг, враховують особливості місцевості. Якщо це болото, то краще, якщо колір одягу буде жовто-зеленим. Для степів ідеально підійде жовтий колір, щоб маскуватися під траву і колосся. А ось для лісу ідеальний варіант - це камуфляж зеленого кольору. В зимовий час найкраще віддавати перевагу білій тканині.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також