Виноградне лікування

2179 0

Ми у соцмережах:

Виноградне лікування

Тим, хто хоче відстрочити старість, потрібно зараз активно налягати на виноград: він лікує серце, відновлює пам’ять, до того ж багатий на антиоксиданти. А для різноманітності можна приготувати цілюще молоде вино-бурчак за рецептом відомого українського натуропата Олени Світко.

”У мене на дачі саме достиг темний виноград. Я його зрізаю, не мию (на ягодах містяться дріжджі). На 1 кг ягід беру 100 г цукру, всю цю масу добре руками передавлюю, і вона стоїть у мене 3 дні, — розповідає пані Олена. — Потім пропускаю через марлю або через сито, виходить чистий виноградний сік. Я його виливаю в бутель і закупорюю. А масу, що залишилася, заливаю окропом з розрахунку на 1 кг маси 1 л окропу. Все це стоїть 3 дні, потім проціджую, переливаю в бутель і — під затвор з трубочкою. Через 3 дні, коли і перша, і друга субстанція починають пінитися, я все це змішую, розливаю в пляшки, закупорюю і починаю пити». А випити бурчака, за словами Олени Світко, потрібно 7 л: «Це рівносильне переливанню крові, настільки добре бурчак чистить її». У хід у пані Олени йдуть не тільки ягоди, але і кісточки. «Це міф, що вони можуть спровокувати апендицит. По-перше, їх краще добре пережовувати. А по-друге, навіть якщо ви їх не розжуєте, вони добре розчиняються в кишечнику», — говорить натуропат. Їсти кісточки потрібно, тому що в них міститься величезна кількість виноградної олії, а вона є прекрасним антиоксидантним засобом. Олена Світко рекомендує також їсти і листя винограду: «Це прекрасний загальнозміцнювальний засіб. Воно корисне для шлунка, для підшлункової». Природно, їсти його потрібно не в сирому вигляді. «Зберіть листя, заморозьте і потім використовуйте замість капустяного листя в приготуванні голубців», — радить лікар-натуропат.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також