Винуватця смертельної автопригоди взяли під варту в залі суду

2164 0

Ми у соцмережах:

Винуватця смертельної автопригоди взяли під варту в залі суду

У Рівному взяли під варту в залі суду 32-річного Вадима Гедза з Тернопільщини, який в ніч проти 30 липня 2016 року скоїв маршрутним таксі смертельну ДТП на Рівненщині.

Вадим Гедз їхав автомобілем «Фольксваген Крафтер» дорогою Київ-Чоп. Не переконавшись у безпечності виконання маневру обгону, він виїхав на смугу зустрічного руху і там зіткнувся з вантажівкою «Сканія».

Одна  людина загинула на місці події,  двоє померли в лікарні та ще двоє — з тяжкими тілесними ушкодженнями та ушкодженнями середньої тяжкості — потрапили до медичного закладу.

Суд першої інстанції визнав Вадима винним у порушенні правил дорожнього руху, що спричинили загибель кількох осіб та звільнив  від відбування покарання з іспитовим строком — 3 роки.

Цей вирок суду  оскаржила прокурорка. Вона  наполягала на його скасуванні в частині призначеного покарання та ухваленні нового, яким просила призначити обвинуваченому 8 років позбавлення волі,  з позбавленням права керувати транспортними засобами упродовж 3-х років.

Захисник обвинуваченого, потерпілий та представник потерпілого просили суд вирок Рівненського райсуду залишити без змін, а апеляційну скаргу прокурора — без задоволення. Увагу колегії суддів вони акцентували на тому, що потерпілі не мають претензій до винуватця смертельної аварії, оскільки той допомагав сім’ям загиблих під час поховання їх рідних, лікуванні потерпілих в аварії, а також відшкодував матеріальну та моральну шкоду родинам, які втратили близьких людей. Адвокат переконував суд у тому, що його підзахисний вчинив тяжкий злочин з необережності, визнав свою вину і щиро розкаявся у вчиненому. Крім того, Вадим не притягувався до адміністративної та кримінальної відповідальності, має на утриманні неповнолітніх дітей, працевлаштований. Отже, виправлення та перевиховання його підзахисного можливе без ізоляції від суспільства.

Прес-служба Рівненського апеляційного суду повідомила РВ, що колегія скасувала вирок місцевого суду та ухвалила новий. Вадима Гедза визнав винним у скоєнні смертельної автопригоди та призначив йому покарання — у виді реального позбавлення волі строком 5 років, з позбавленням права керувати транспортними засобами строком 2 роки. Обвинуваченого взяли під варту в залі судового засідання.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також