Випадіння волосся — як зупинити

1059 0

Ми у соцмережах:

Випадіння волосся — як зупинити

Випадіння волосся — природний процес, в день у середньому випадає від 50 до 120 волосин.

Основною серед причин, які можуть спровокувати інтенсивне випадіння волосся, є стрес, сильні емоційні переживання.

Гормональні порушення — ще одна поширена причина. Зміна гормонального фону в жінок може відбуватися в період грудного вигодовування, менопаузи, а також під час прийому оральних контрацептивів.

Зовнішні агресивні чинники — хімічна завивка, сушіння феном, фарбування, а також різкі перепади температури.

Для початку слід провести невеликий тест. Протягом кількох днів не мийте голову, після чого візьміть пучок на маківці й сильно потягніть. Повторіть кілька разів. Якщо щоразу в руці залишатиметься більш ніж 5–7 волосків, варто пролікувати волосся. Насамперед це правильне харчування — у щоденний раціон необхідно включити тваринні білки. Також рекомендується пропити комплекс полівітамінів, що містять цинк, залізо, сірку, вітаміни B і C.

Рекомендується регулярно робити масаж голови — поліпшується кровообіг, що сприяє активному насиченню волосся поживними речовинами. Масаж достатньо проводити один раз на день, втираючи реп’яхову або мигдальну олію, яку попередньо підігріти. Щовечора перед сном слід протягом кількох хвилин розчісувати волосся масажною щіткою.

Зупинити випадіння волосся в деяких випадках можна з допомогою спеціальних масок. Вони повинні містити вітамін B і кальцій. Для приготування звичайнісінької маски кефір або кисле молоко трохи підігріти і змазати волосяну частину голови. Надягти поліетиленову шапочку, а зверху пов’язати теплою хусткою. Через 20–25 хв. змити водою з шампунем. Маска не для фарбованого волосся!


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також