Виправлення прикусу - два рази не вийшло, чи варто пробувати третій?

453 0

Ми у соцмережах:

Виправлення прикусу - два рази не вийшло, чи варто пробувати третій?

Ви бачите своє обличчя негармонійним або трохи «кривим»? При спробі відкусити тверду їжу є певні труднощі? Хрускіт суглобів щелепи? У Вас швидко сточуються зуби? Якщо хоч в одному питанні Ви відповіли позитивно, то Вам є сенс перевірити свій прикус! І якщо він має відхилення вище допустимої норми, то саме час задуматися про виправлення прикусу.

І начебто все так просто на словах, але так не просто може виявитися на ділі. Молодий чоловік на ім'я Владислав давно усвідомив, що саме його не влаштовує в своєму обличчі - важке на вид підборіддя, ті зуби, що швидко сточуються, та хрускіт в скронево-щелепному суглобі. І давно було прийнято рішення, що цю ситуацію потрібно виправляти. Але до кого звернутися за її виправленням? Звісно, до ортодонта - так думає більшість людей, і більшість з них можуть виявитися праві! Адже хто, якщо не ортодонт, повинен виправляти порушення прикусу?

Звичайно ортодонт, якщо тільки не одне «але» - а чим викликаний неправильний прикус? Ось про це «але» Владиславу не було відомо, тому-то він двічі проходив курс лікування у ортодонта і обидва рази не дали ніякого результату! Чи варто було пробувати втретє? Нехай кожен сам вирішить - чи пробували б Ви, але Владислав не вгавав - аж надто багато неприємностей доставляли йому його щелепи.

І, на щастя, на третій раз він потрапив до хорошого майстра своєї справи - до ортодонта, який зміг правильно діагностувати проблему Владислава. Як з'ясував цей фахівець, причина неправильного прикусу юнаки криється не в зубах - з ними якраз у нього все в повному порядку, а в самій щелепи! Всі ці дві безрезультатні спроби щось виправити і не могли дати ніякого позитивного результату - попередні ортодонти намагалися виправити і без того чудові зуби з прекрасним становищем. А виправляти потрібно було саме щелепу, кістку щелепи. А робить це вже зовсім інший фахівець - ортогнатичний хірург.

І вже на прийомі у ортогнатичного хірурга був повністю підтверджений корінь проблеми - мезіальний прикус і значно збільшений розмір нижньої щелепи. Виправляти його ситуацію з самого початку потрібно було спільними зусиллями - ортодонта і ортогнатичного хіурга, виконавши ортодонтичну підготовку і двощелепну ортогнатичну операцію по виправленню прикусу з сегментацією щелепи.

Тільки після цього Владислава перестали турбувати його дисфункції, хрускоти і стачуванність зубів. Але був і ще один дуже приємний бонус - зовнішній вигляд! Обличчя його стало нарешті таким, яким його хотілося бачити самому Владиславу - зникло важке підборіддя, зуби змикалися так, як їм належить! І нарешті, ще один дуже позитивний доважок до результату - тепер він міг дозволити собі просто посміхатися, не соромлячись і нічого не приховуючи.

Окремо хочеться подякувати ортодонтові, який зміг правильно поставити діагноз і направити молодого чоловіка на потрібний шлях вирішення його питання. Хто знає, як би все склалося і скільки б ще невдач було, якби і в третій раз фахівець виявився не такого рівня, який потрібен був нашому герою.

Тому якщо у Вашому житті перші спроби не принесли бажаного результату, то Вам зовсім не обов'язково здаватися і опускати руки. Іноді досить просто пошукати рішення в іншому місці! І воно обов'язково буде знайдено!

Деталі цієї історії Ви можете прочитати на сайті клініки ортогнатичнЇ хірургії «OrthoGo»: https://orthogo.com.ua


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також