Випустити підозрювану з-під варти попросили потерпілі від смертельної ДТП біля Грушвиці

3082 0

Ми у соцмережах:

Випустити підозрювану з-під варти попросили потерпілі від смертельної ДТП біля Грушвиці

Не провівши у слідчому ізоляторі і трьох тижнів, Марія Приходько, підозрювана у скоєнні дорожньо-транспортної пригоди з кількома загиблими біля села Грушвиця Рівненського району, потрапила з кровотечею до лікарні. Її адвокат подав до суду клопотання про зміну жінці запобіжного заходу на домашній нічний арешт. Про це ж просили суд і потерпілі внаслідок ДТП, зокрема, батько 5?річної дівчинки, яка вціліла у цій аварії.

Після мокрого снігу з дощем увечері 21 лютого дороги на ранок наступного дня місцями вкрилися підступною льодяною кіркою. Саме такі погодні умови дуже небезпечні для водіїв, бо неможливо визначити, на яких саме місцях дорога слизька. На такій ділянці автодороги Київ-Чоп біля Грушвиці й сталася трагедія вранці 22 лютого. Позашляховик Porsche Cayenne, за кермом якого перебувала 34-річна Марія Приходько з Дніпра, занесло на слизькому.

Її авто винесло на смугу зустрічного руху, де воно зіткнулося з автомобілем Daewoo Sens. Водій та двоє пасажирок Daewoo загинули на місці. Ще одна пасажирка, п’ятирічна дівчинка, з численними травмами потрапила до лікарні. Загинули її мама, бабуся та дідусь. Водій та пасажир позашляховика не постраждали, у них спрацювали подушки безпеки.

До Марії застосували домашній нічний арешт, а 7 березня Рівненський апеляційний суд змінив міру запобіжного заходу на більш суворий — арешт до 23 квітня. Її взяли під варту в залі суду й одразу відвезли до слідчого ізолятора. Однак через хронічну хворобу в жінки відкрилася кровотеча, і її перевезли із СІЗО до стаціонару обласної лікарні. Після цього випадку адвокат Приходько і заявив клопотання про звільнення з ізолятора. Він запевнив суд, що його підзахисна не може вплинути на свідків і навіть не знає про них. З дня трагедії минуло більше місяця, за цей час слідчий був зобов’язаний допитати усіх свідків по справі. Ні захисник, ні вона сама не ознайомлені з матеріалами справи, тому їм невідомо, чи свідки взагалі є.

Більше того, допитані в судовому засіданні двоє потерпілих сказали, що Приходько повністю відшкодувала завдані моральні та матеріальні збитки, жодних претензій до неї вони не мають і мати не будуть. Потерпілий надав суду розписку про це.

П’ятирічну Кароліну після ДТП прооперували. Дівчинку вже виписали додому, вона перебуває з родичами. Марія Приходько допомагає в лікуванні дівчинки. Відтак потерпілі теж просили суд, аби Марії обрали більш м’який запобіжний захід. Зваживши на усі ці обставини, слідчий суддя Рівненського міського суду Євгеній Сидорук ухвалив рішення відпустити Марію Приходько під нічний домашній арешт. Про заставу в цьому випадку не йшлося.

Світлана Федас.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також