Вирощує кавуни трьох сортів на Поліссі (ВІДЕО)

253 0

Ми у соцмережах:

Вирощує кавуни трьох сортів на Поліссі (ВІДЕО)

Олег Босик з Володимирця на Рівненщині з 2017 року вирощує на власному городі кавуни. Найбільша ягода, яку вдалося виростити чоловікові, важила 15 кілограмів.

Цьогоріч він планує зібрати понад 40 кавунів трьох сортів. Якщо буде тепла погода, то домашні кавуни достигнуть за два-три тижні.
Як розповів Олег Босик Суспільному, коли вирішив спробувати вирощувати кавуни на городі, рідні не вірили, що щось вийде. Проте вже з першого врожаю вдалося зібрати вісім стиглих ягід:

- Казали мені, займаєшся дурницями, краще посій там капусту чи моркву. Коли був результат, коли ці кавуни виросли досить великі, тоді я приніс та пригостив їх. Тесть каже: «Молодець! Кавун смачний, сподобався, можна вирощувати. 

Зі слів чоловіка, нині на ділянці дев'ять на чотири метри достигають кавуни трьох сортів: "Талісман", "Роял Меджестік" та "Чарльстон Грей".

- "Чарльстон Грей" великий росте, у мене був найбільший — 15 кілограмів. "Роял Меджестік" продовгуватої форми. Кавун-гібрид "Талісман" добре зарекомендував себе. Я вже другий рік їх висаджую.

Олег Босик зазначив, що домашні кавуни підживлює добривом зі скошеної трави чи настоянкою з курячого посліду. Аби плодам не нашкодило сонце, вкриває листям капусти:

- Кавуни теж треба оберігати від палючого сонця, як і від перезволоження, бо ягода може тріснути. Якщо така погода збережеться, то за два-три тижні можна буде збирати кавуни.

Про те, як вирощувати кавуни, чоловік дізнавався з інтернету. Ягоди вирощені з розсади, ростуть більшими і дозрівають швидше ніж ті, що з насіння, додав Олег Босик:

- Кавуни з насіння довго ростуть, а восени їм не вистачає сонця для дозрівання. До речі, сприятливі і несприятливі для висаджування дні на моїй грядці не працюють. Є кавуни, які я посадив у сприятливий день, а є — у несприятливий, вони більші і ростуть швидше. Суть — у підживленні.

Скільки кавунів достигає на грядці, Олег Босик точно не знає, проте сподівається, що цьогоріч збере близько сорока плодів.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також