«Вишеньку» повернули селянам

1305 0

Ми у соцмережах:

«Вишеньку» повернули селянам

Частину приміщення колишнього дитячого садочка «Вишенька» у с. Мала Мощаниця Здолбунівського району, яке є об’єктом освіти, було відчужено сільською радою за договором купівлі-продажу фізичній особі.

Сторонами було проігноровано вимоги статті 16 Закону України «Про дошкільну освіту», відповідно до яких, вивільнені приміщення ліквідованих комунальних дошкільних навчальних закладів використовуються виключно для роботи з дітьми. 

Керівник Здолбунівської місцевої прокуратури пред’явив до суду позов про визнання недійсним договору купівлі-продажу приміщення дитячого садочка площею 131 кв м, зобов’язання повернути його у комунальну власність.  Однак у задоволенні позову райсуд відмовив, і прокуратура оскаржила це. .

Прес-служба прокуратури Рівненської області повідомила. що Апеляційний суд Рівненської області скасував попереднє незаконне судове рішення, а договір купівлі-продажу приміщення колишнього дошкільного навчального закладу визнав недійсним та зобов’язав повернути його у комунальну власність громади. 


 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також