Вишуканий жіночий браслет — прикраса, якої ти варта

169 0

Ми у соцмережах:

Вишуканий жіночий браслет — прикраса, якої ти варта

Важко сказати, який саме вид коштовностей найбільш популярний сьогодні, адже поруч з традиційними обручками, маленькими чи великими за розміром хрестиками, а також неосяжним різноманіттям сережок, привертають до себе увагу й золоті та срібні браслети. 

Ці аксесуари здатні вигідно підкреслити зону зап'ястя і доповнити будь-який лук. Ви можете купити браслет жіночий з мінімумом декоративних елементів, який буде ледве помітним на руці, чи обрати об'ємну прикрасу, яка стане центральним елементом образу. Варіантів чимало, і ми з ними сьогодні ознайомимось детальніше.

Різноманіття сучасних браслетів для дівчат та жінок

Асортимент сучасних ювелірних прикрас налічує десятки й навіть сотні різноманітних моделей. Частина з них належить до ювелірних виробів, частина — виготовляється з напівдорогоцінних матеріалів або навіть із зовсім простих сплавів, шкіри, стрічок, бісеру, що анітрохи не зменшує їхню зовнішню привабливість. 

Разом з тим, саме золоті та срібні коштовності ціняться жінками найбільше. Вони виглядають дорого, є довговічними, а серед безлічі варіантів кожна жінка легко знайде привабливий саме для неї.

Якщо ви досі не визначились із найпривабливішим для вас різновидом золотого чи срібного браслета, ми допоможемо. І покажемо найбільш популярні сьогодні аксесуари.

  • Тонкі золоті й срібні прикраси без яскравих деталей. Такі ланцюжки можуть взагалі не мати декоративних елементів, або це може бути одиничний діамант чи фіаніт.

  • Тонкі браслети, поєднані ланцюжком з кільцем на палець (слейви). Колись такі браслети носили східні рабині, але наявність таких прикрас свідчила про їхнє високе походження. Сьогодні слейви – часті аксесуари на модних вечірках, їх залюбки носять як селебриті, так і звичайні дівчата.

  • Ланцюжкові браслети, доповнені підвісками. Це можуть бути маленькі пташки, сердечка, зірочки, букви, інші символи. Зазвичай підвіски та ланцюжок (джгут) купуються окремо, отже власниця зможе сама підібрати для себе той символ, який матиме особливий сенс саме для неї.

  • Браслети, інкрустовані коштовним камінням. Мова йде як про напівдорогоцінні фіаніти, так і про вартісні сапфіри, рубіни чи навіть діаманти. Зазвичай це святкові варіанти, для повсякдення обирайте моделі з невеликою кількістю камінчиків.

Сперечатись про дизайн взагалі не варто, адже кожен обирає прикрасу до душі. А от момент, де не припустимі компроміси, – це зручність та практичність аксесуара. Навіть найвишуканіші браслети на руку, які здавлюють зап'ястя або сповзають з нього, навряд чи принесуть позитивні емоції своїй власниці, так само як і погано закріплені камені, незручна застібка тощо. Тому купувати прикраси варто лише у перевірених продавців, наприклад, на сайті sovajewels.com. 

Як обрати ідеальну прикрасу на зап’ястя

Перше, з чим вам потрібно визначитись, – розмір. Ідеальна довжина браслета: коло зап'ястя + 1,5–2 см. Так браслет не буде перетискати руку, водночас прикраса не буде сповзати надто низько і заважати.

Наступне, на що варто звернути увагу, — матеріал виготовлення прикраси. У продажу сьогодні ви знайдете браслети в золоті, сріблі чи навіть платині. Це класичне рішення, що підійде жінці будь-якого віку.

Окремі моделі можуть містити елементи зі шкіри чи текстилю, що особливо сподобається поціновувачам неформальних образів. Такі браслети зараз є дуже актуальними. Крім того, ціна на ювелірні підвіски на синтетичному або шкіряному джгуті значно нижча, ніж на золотий ланцюжок. Тож ви можете потішити себе, навіть за наявності скромного бюджету.

Якщо говорити про символізм жіночих браслетів на руку, зазвичай їх розцінюють як зовнішній прояв статусу та багатства, особливо золоті та платинові вироби, браслети з великими діамантами. Чим масивніша і складніша у виконанні прикраса, тим вищим здається статус її власниці в очах навколишніх.

Однак не всі люди сприймають аксесуар так однозначно. Багато хто замислюється саме над символізмом. Наведемо приклади:

  • браслети з підвісками в формі сердець чи крил сьогодні часто сприймаються як символ прихильності та любові;
  • моделі з орнаментом, притаманним вишиванкам, – це наша любов до України;
  • вироби на червоних джгутах прийшли до нас з індійської культури, де символізують вірність чоловікові;
  • якщо доповнити червоний браслет золотими вставками, підвісами, вони будуть привертати удачу – в це вірять прихильники індуїзму та буддизму.

Сучасна мода тяжіє до еклектики. Тому на полицях ювелірних крамниць з’являються браслети зі шкіряними вставками, вироби, де одночасно використані дорогоцінне та напівдорогоцінне каміння. Проте, який саме варіант обрати, залежить від особливостей вашого характеру або того прихованого послання світу, яке ви обрали.

Якщо ж ви шукаєте виріб на подарунок, обирайте універсальну модель: тонкий срібний або золотий ланцюжок без прикрас або браслет, інкрустований прозорими фіанітами чи діамантами.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також