Вісім мільйонів для Хахльова просить фанат Бучинський

2870 0

Ми у соцмережах:

Вісім мільйонів для Хахльова просить фанат Бучинський

Президент «Вереса» Олексій Хахльов знову просить обласну раду виділити гроші на «народний клуб». У листі написав, що на підготовку основного складу команди та двох юнацьких збірних «Вереса» до кінця року потрібно понад вісім мільйонів гривень.

Клопотання президента «Вереса» комісії обласної ради уже розпочали розглядати, проте Олексій Хахльов на засідання не ходить. Клопоче про гроші заступник голови облради та фанат «Вереса» Олексій Бучинський. Говорить, що команда показує значні успіхи у прем'єр-лізі і потребує підтримки. Хоча, нагадаємо, навіть самі члени наглядової ради «Вереса» ще недавно нарікали, що керівництво клубу припинило звітувати про витрачання грошей, а сама команда, як відомо, вже давно належить львівській компанії «Лімо». хахльов 3

Олексій Хахльов
Суму, яку хоче п.Хахльов, з обласного бюджету не виділять. Бо стільки вільних грошей там немає. На початку вересня, перед самою сесією, обласний департамент фінансів зможе хіба запропонувати депутатам розділити суму перевиконання надходжень до бюджету за серпень. Але сума, зазначають в ОДА, буде незначною і скільки з неї можна буде передбачити на «Верес», поки невідомо. Тим більше, що ще 600 тис. грн. просить баскетбольний клуб «Рівне». Очевидно, готуючи звернення до обласної ради, президент «Вереса» на понад вісім мільйонів гривень й не розраховував. Бо надані депутатам розрахунки трохи дивні. Так, по три мільйони гривень Олексій Хахльов просить на тренування основної команди «Вереса» та «Вереса» (U-21), ще 2,8 млн. грн. — на «Верес» (U-19). Юнацькі команди готуватимуться до ігор у Рівному, доросла команда — на тренувальній базі «Карпат» у Львові, проте у розрахунках п.Хахльова проживання і харчування усіх команд начебто обходиться в одну й ту ж суму: по 280 грн. на харчування та по 600 грн. на проживання одного гравця на день. А очевидно, що розцінки у Рівному та Львові не можуть співпадати, тож на що і як витрачали б кошти обласного бюджету, залишатиметься загадкою. Звіту, з огляду на останній досвід роботи «Вереса», не нададуть. Бучинський (3)
Олексій Бучинський
Олексій Хахльов у своєму зверненні апелює: «Щоб розвинути успіх «Вереса» та перетворити Рівненщину на епіцентр розвитку футболу, нам необхідна ваша підтримка». І обласна рада, схоже, таки виділить чергову суму для команди на сесії 6 вересня, бо серед депутатів — чимало футбольних фанатів. Торік, до слова, «Верес» вже одержував 1,5 млн. грн. з обласного бюджету, ще півмільйона йому виділили цього року, не спинили депутатів під час голосування навіть директори комунальних спортивних шкіл, які нарікали, що у юнацьких збірних «Вереса» грають львів'яни, а не рівненські випускники футбольних секцій. Алла Черній, голова профільної гуманітарної комісії обласної ради: — З одного боку, футбол — це гра, яка об'єднує маси, але з іншого боку, випускники наших спортшкіл не потрапляють у команду. Потрібно поставити вимогу, що «Верес» співпрацюватиме з нашими спортшколами, якщо ми виділяємо кошти на нього з обласного бюджету. Владислав Сухляк, член бюджетної комісії обласної ради: — Нам нема куди коштів обласного бюджету подіти? Нехай Хахльов виділяє на «Верес» власні. У нас невелике перевиконання бюджету і понад сотня комунальних закладів, які потребують фінансування. Краще ці кошти виділити на медикаменти для онкодиспансеру. Окрім того, «Вересу» вже виділяли гроші, востаннє депутати і так голосували без особливого ентузіазму. Вистачить давати. Потрібно було не розповідати казки, коли відновлювали «Верес», що він існуватиме на спонсорські кошти та членські внески, а одразу говорити, що потрібне буде фінансування з міського та обласного бюджетів. Сергій Ющишин, член наглядової ради «Вереса»: — Всі ми раді, що в нас є «Верес». Але мало кого хвилює, звідки брати гроші на утримання клубу прем'єр-ліги. А їх потрібно десятки мільйонів гривень. І значна частина цих коштів — на утримання молодіжної та юнацької команд. У складах всіх цих команд небагато вихідців з Рівненщини. А де вони візьмуться, якщо щонайменше 10 років ніхто нічого не робив для розвитку футболу Рівненщини? Питання виховання рівненських гравців — це тема кількох років, якщо не десятиліття. Історичний успіх «Вереса», який вже є, сто відсотків стане поштовхом для розвитку місцевих талантів. Для цього і грошей замало. Будь-яких. Для цього треба час. Не хочу торкатися цифр — скільки потрібно на отримання професійної команди з молодіжними та юнацькими командами. Менеджери «Вереса» краще знають. Але якщо тренери «Вереса» готові брати відповідальність за підготовку нових кадрів, в тому числі з Рівненщини, то потрібно їм сприяти. У яких масштабах — визначати депутатам. Не дарма ж їх обирали. Якщо гроші будуть виділені, наглядова рада буде просити звіт про їх використання. Останні конструктивні діалоги із керівництвом клубу дають впевненість, що такі звіти будуть надані.
Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також