Вісім українських в’язнів у «Лефортові», імовірно, готують у Росії на обмін. Серед них є рівнянин Микола Карпюк

1005 0

Ми у соцмережах:

Вісім українських в’язнів у «Лефортові», імовірно, готують у Росії на обмін. Серед них є рівнянин Микола Карпюк

У московське СІЗО «Лефортово» перевезли п’ятьох українських в’язнів. Довше за всіх у російському ув’язненні пробули рівнянин Микола Карпюк, Олександр Кольченко та Станіслав Клих. Вони ув’язнені вже понад п’ять років. Пізніше ще про трьох повідомила журналістка Вікторія Івлєва.

Радіо Свобода повідомляє, що 21 серпня два російських ЗМІ незалежно один від одного написали про те, що п’ятьох громадян України готують для обміну ув’язненими.

Джерело агентства «Інтерфакс» повідомило, що «обговорюється формат цієї процедури» – видачі їх Україні для «відбування покарання», призначеного судами в Росії.

Газета «Комерсант», із посиланням на джерело, близьке до переговорів, підтвердила цю інформацію. За словами джерела, обмін відбудеться до кінця серпня. Про те, що переговорний процес запущений, на умовах анонімності підтвердив український дипломат.

Рівнянина Миколу Карпюка затримали в березні 2014 року при в’їзді на територію Росії. Туди він нібито відправився за дорученням керівника забороненого до того моменту в Росії «Правого сектора» Дмитра Яроша.

До організації Карпюк приєднався за часів Євромайдану. У 2015 році російська влада висунула українцеві офіційні звинувачення. Йшлося про чеченську війну, в якій Карпюк нібито брав участь. За версією російського слідства, українець очолював угруповання «Вікінг» і вбивав російських військових. 26 травня 2016 року суд у Чечні засудив Миколу Карпюка до 22,5 років ув’язнення.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також