Потрібні у Рівному швеї? Навчайте!

1047 0

Ми у соцмережах:

Потрібні у Рівному швеї? Навчайте!

Про професійну освіту і робітничі професії говорили під час зустрічі голова ОДА Віталій Коваль та заступни міністра освіти і науки Петро Коржевський.

Професійна освіта протребує модернізації, підготовка кадрів - більш сучасного підходу, - в цьому  під час розмови дійшли згоди і голова ОДА, і заступник міністра.

- Наше завдання - створити на базі вищих професійних училищ дієві науково-підготовчі центри, які випускатимуть затребуваних на ринку спеціалістів. Наприклад, якщо ми будуємо меблевий кластер, значить невдовзі з'явиться запит на теслярів та столярів. Якщо бачимо розвиток регіону в швейній індустрії, необхідно готувати швачок. Коли гармонізуємо запит на фахівців і підготовку цих кадрів, випускники училищ матимуть роботу, а бізнес - молодих та перспективних робітників, - зазначив Віталій Коваль.

Петро Коржевський наголосив, що необхідно створити сучасну систему професійної освіти, яка б не просто готувалаи кадри для роботодавців, а й давати можливість їм самим розвивати власний бізнес.

Нагадуємо, що заступник міністра Петро Коржевський упродовж  1990–2002 років був учителем математики СШ № 22 м. Рівне. У 2002-2007 роках працював директором Рівненського навчально-виховного об’єднання «Дитячий садок-школа» № 12. А з 2007 до вересня 2019 року обіймав посаду заступника начальника управління – начальника відділу професійно-технічної та вищої освіти управління освіти і науки Рівненської ОДА.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також