Вітамін С: в яких продуктах більше?

7029 0

Ми у соцмережах:

Вітамін С: в яких продуктах більше?

Вітамін C зміцнює імунітет, бореться з вільними радикалами, допомагає засвоюватися залізу і бере участь у виробленні антистресових гормонів.

Фректи вітаміни Лідером за вмістом вітаміну C є шипшина, притому в сухих плодах його кількість набагато вища, ніж у свіжих: 1200 мг / 100 г. Солодкий червоний перець посідає другу сходинку вітамінного хіт-параду: в 100 г перцю — 250 мг вітаміну. У 100 г ягід смородини і обліпихи міститься 200 мг вітаміну. 150 мг вітаміну C на 100 г петрушки — теж добрий показник, до того ж, петрушка чудово підвищує гемоглобін, освіжає подих і нормалізує тиск. Брюссельська капуста: в 100 г — 120 мг вітаміну. Свіжий кріп: 100 мг вітаміну C в 100 г продукту, причому в сушеному або замороженому вигляді він хоч і менш корисний, але теж принесе організму користь. Ківі: в 100 г — до 90 мг вітаміну C. Цвітна капуста: 70 мг вітаміну в 100 г продукту. Апельсини, полуниця, суниця: в 100 г міститься 60 мг вітаміну C. Завершує десятку продуктів — шпинат і хрін, в 100 г яких міститься 55 мг вітаміну C.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також