Вітамінчики для варикозу

1568 0

Ми у соцмережах:

Вітамінчики для варикозу

У холодну погоду може порушуватися циркуляція крові й через це загостритися судинні проблеми. Один зі способів не допустити загострення варикозу в холоди — вживати продукти, що містять певні вітаміни.

За словами фахівців, щоб захиститися від варикозу і проблем із судинами в холодну погоду, потрібно покращувати циркуляцію крові. Кращого способу оздоровити кровообіг в ногах, ніж фізкультура, фізична активність, не існує. Щоб уникнути набряклості й відчуття важкості в ногах, фізкультурою слід займатися регулярно.

Якщо басейн або спортзал недоступні, для захисту від варикозу потрібно робити хоча б щоденну зарядку вранці й прогулюватися швидким кроком ввечері протягом мінімум 30 хв. Ходьба прекрасно тонізує і зміцнює судини.

Крім того, оздоровленню судин і профілактиці варикозу в холоди сприяє повсякденний раціон. Для поліпшення кровообігу в ногах особливо важливі деякі вітаміни — насамперед вітамін D. Заповнити нестачу вітаміну можна, вживаючи в їжу оселедець, тунець, скумбрію, печінку тріски, сир. Щодня потрібно включати в раціон олії, горіхи, шпинат. Ці продукти містять вітамін Е, що перешкоджає утворенню тромбів і захищає від розвитку варикозу. Крім того, слід обов'язково вживати вітамін С — завдяки цьому знижується схильність крові до згущення, поліпшується стан судинних тканин, що ефективно сприяє захисту від варикозу. Джерелом вітаміну С в сезон холодної погоди є цитрусові, ківі, ягоди, квашена капуста, шипшина.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також