Вітамінна смакота

1517 0

Ми у соцмережах:

Вітамінна смакота

Квашена капуста має у своєму складі вітаміни, які потрібні для нормального функціонування людського організму.

По суті, це одне з найдоступніших джерел вітамінів та корисних мікроелементів, особливо взимку.

Квашена капуста багата на різні мікроелементи: залізо, калій, магній, цинк. А завдяки клітковині не лише покращує травлення, а й сприяє нормалізації мікрофлори кишечнику.

Вона зміцнює імунітет, що дуже актуально в період підвищеної небезпеки зараження вірусними хворобами, грипом. Здатна посилювати опірність організму до стресів, покращує та стимулює обмін речовин, сприяє виробленню червоних кров’яних тілець у необхідній для організму кількості.

Квашену капусту рекомендують їсти тим, хто прагне позбутися зайвих кілограмів, адже вона спалює жир, покращує метаболізм. Тартронова кислота, що міститься в квашеній капусті, не дає вуглеводам і цукру перетворюватися на жир.

Дієтологи радять вживати квашену капусту для того, щоб призупинити процеси старіння організму. Адже в ній міститься багато вітаміну С, який зміцнює імунну систему та запобігає старінню клітин і тканин.

Вживання квашеної капусти, як і свіжої, частіше одного разу на тиждень знижує ризик раку товстої кишки та передракових поліпів утричі проти того, якщо вживати її один раз на місяць. Так само ефективно захищає капуста від раку молочної залози, легень, зокрема у курців. Вживання квашеної капусти показане також у випадках глистів у дітей, при бронхіальній астмі та навіть імпотенції. При кровоточивості ясен потрібно їсти більше капусти, старанно пережовуючи, щоб тривалішим був контакт із яснами.

Перед постійним вживанням квашеної капусти варто проконсультуватися з лікарем, адже вона протипоказана людям з деякими хронічними захворюваннями.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також