Полуниця відрізняється антиоксидантними властивостями. До її складу входять антоціани та елагова кислота, а тому щоденне вживання цієї ягоди допомагає запобігти запальним процесам в організмі. Полуницю слід вживати також для оновлення крові та поліпшення роботи серця. Давно доведено, що полуниця допомагає покращити настрій.
Але полуниця — досить сильний алерген, а тому її не варто їсти алергікам та маленьким дітям. До її складу входить велика кількість фолієвої кислоти, тому вона протипоказана за виразки, гастриту і хвороби нирок.
Консерваторам
Полунично-мармеладне варення
Полуницю помити і видалити плодоніжки. У каструлю (бажано з антипригарним покриттям) висипати одну частину цукру, потім полуниці й знову цукор. Накрити і залишити на 7–8 год. за кімнатної температури, щоб полуниця пустила сік, можна на ніч. Легенько перемішати (воду не додавати!). Варити в 3 прийоми по 7–10 хв. на повільному вогні, після закипання, з інтервалом до повного остигання. У момент закипання пінку знімати. Тепле варення розкласти по сухих стерилізованих банках, закрити кришками і поставити в темне прохолодне місце. Таке варення чудово зберігається за кімнатної температури.





