Вітамінна ягода полуниця

1194 0

Ми у соцмережах:

Вітамінна ягода полуниця

Ягоди полуниці містять чимало вітамінів (А, С, РР, В, Е, К), а також клітковину, яблучну та фолієву кислоту, каротиноїди, необхідні для здоров’я людини мікроелементи (цинк, залізо, натрій, магній, кальцій). Її потрібно вживати за анемії та під час вагітності. Ця ягода має невелику кількість калорій, а тому її дозволяють додавати до раціону за цукрового діабету та ожиріння.

Полуниця відрізняється антиоксидантними властивостями. До її складу входять антоціани та елагова кислота, а тому щоденне вживання цієї ягоди допомагає запобігти запальним процесам в організмі. Полуницю слід вживати також для оновлення крові та поліпшення роботи серця. Давно доведено, що полуниця допомагає покращити настрій.

Але полуниця — досить сильний алерген, а тому її не варто їсти алергікам та маленьким дітям. До її складу входить велика кількість фолієвої кислоти, тому вона протипоказана за виразки, гастриту і хвороби нирок.

Консерваторам

Полунично-мармеладне варення

Полуницю помити і видалити плодоніжки. У каструлю (бажано з антипригарним покриттям) висипати одну частину цукру, потім полуниці й знову цукор. Накрити і залишити на 7–8 год. за кімнатної температури, щоб полуниця пустила сік, можна на ніч. Легенько перемішати (воду не додавати!). Варити в 3 прийоми по 7–10 хв. на повільному вогні, після закипання, з інтервалом до повного остигання. У момент закипання пінку знімати. Тепле варення розкласти по сухих стерилізованих банках, закрити кришками і поставити в темне прохолодне місце. Таке варення чудово зберігається за кімнатної температури.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також