«Вітамінна» заміна кави

698 0

Ми у соцмережах:

«Вітамінна» заміна кави

Кава — один з продуктів, який допомагає зберігати активність тривалий час. Однак бувають ситуації, коли пити її не можна.

Але засмучуватися не варто, виявляється, не менш сильним і тонізуючим ефектом володіють і багато інших напоїв. Наприклад, соки з цитрусових і самі цитрусові, а також деякі інші фрукти і ягоди.

Як зазначають дієтологи, будь-який цитрусовий сік: грейпфрутовий, мандариновий, апельсиновий, як і самі цитрусові, володіє підбадьорливою дією. В принципі, цю властивість має більшість фруктів і ягід. Наприклад, кислі, кисло-солодкі ягоди, такі як черешня, вишня. Також всі червоні й темно-сині ягоди: полуниця, чорниця, чорна смородина.

Допомогти повернути активність і енергію можуть і свіжі морква, баклажани, буряк, цибуля і часник. Але якщо їх просмажити на сковороді або відварити, то ефект буде протилежний.

За слова дієтологів, легку заспокійливу дію (за зразок валер’янки) мають багато овочів і фруктів, які зазнали термічної обробки. Це стосується і тих продуктів, які в звичайному — свіжому вигляді мають енергетичний ефект. До таких «подвійних агентів» зараховують моркву, буряк, яблука, кабачки і гарбуз.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також