"Вітерець" руйнується, бо немає папірця?

2324 0

Ми у соцмережах:

Прогулюючись парком ім.Шевченка, не можна не звернути увагу на напівзруйновані кафе "Вітерець" та "Домінус", відвідувачів у яких востаннє бачили десь сім років тому. Чому Інна Лишенюк, власниця ПП "Домінус", якій ще у 1995 році віддали ці споруди в оренду, не ремонтує їх, не налагоджує роботу, щоб отримувати прибутки? А натомість лише справно платить орендну плату. Дивний, погодьтесь, бізнес виходить.

2014-34_p07_01 Андрій Черепанов, директор міського об'єднан­ня парків культури і відпочинку: — Отримала підприємець ці кафе у нормальному стані, а тепер вони зруйновані. Вона розповідає, що хоче, щоб у приміщеннях і надалі розташовувалися кафе, але потрібно завезти обладнання, прокласти електрокабелі. Але для цього потрібно перекопати півпарку. Тому я не дозволю їй це робити. Чекаємо закінчення договору оренди. Після цього, можливо, ці кафе будуть знесені. А може використовуватимемо їх для вигоди парку. Адже є зацікавлені в їхній оренді. Валентин Мушкаєв, юрист міського об'єднан­ня парків культури і відпочинку:

— Приміщення кафе "Вітерець" та "Домінус" перебувають в оренді ПП "Домінус" до 1 січня 2015 року. Причому орендар справно платить орендну плату. Тож підстав для розірвання договору оренди нема. І зараз ми вирішуємо, чи подавати позов до суду про усунення перешкод у користуванні приміщеннями кафе, чи чекати 1 січня 2015 року.
Звернення у Господарський суд не по кишені парку. Адже потрібно заплатити 1500 гривень судового збору. Потім доведеться робити судово-будівельну експертизу стану приміщень кафе, а лише для одного об'єкта вона обійдеться у 5 тисяч гривень. Якщо ж чекати закінчення договору оренди, то тоді потрібно буде все одно звертатися у суд за компенсацією збитків, завданих приміщенням кафе. Зараз ми вивчаємо це питання.
Інна Лишенюк, орендар кафе:
— Коли у кафе були електроенергія та вода, вони працювали. Потім кафе стали комусь поперек горла. Мені відкрито казали: "Треба, щоб ви пішли звідси". Тож уже близько семи років кафе не працюють. Хоч я маю низку проектів їхньої реконструкції і безліч зібраних дозволів на це. Проблема у тому, що в парку постійно міняються директори і кожен по-своєму "мете". Тобто мені перешкоджають у роботі. Як тільки я хочу щось там зробити — приходить комісія і штрафує мене. Так було, коли водою змило підпірну стінку кафе "Вітерець" і я хотіла її відновити. Також заїхати до кафе я не маю права, вивезти з них сміття — теж. Уже півтора року ці приміщення без світла і води.
З "Вітерця" я хочу зробити дитяче кафе. Адже у Рівному нині нема жодного кафе, зробленого спеціально для дітей. Мені хочеться, щоб це був заклад на зразок кафе мого дитинства "Буратіно". Нині переробляю проектну документацію. Купу грошей витратила на це. Піду з новим проектом до директора об'єднання парків культури і відпочинку. Побачу, що він мені скаже.
Що стосується "Домінуса", то ще думаю, що з ним зробити. Планувала, що там буде два танцювальних майданчики: для людей, яким за 60 років, і для молоді. Домовлялася, щоб у кафе влаштовувати козацькі вечірки, щоб туди коней завести. Плани були грандіозні. Проект реконструкції "Домінуса" у мене теж є. Його погоджено ще при міському голові Вікторі Чайці. А потім прийшла нова команда — і все змінилося.
Щоб відремонтувати кафе, треба дозвіл від керівництва парку. А чи отримаю його — не знаю. А починати без дозволів ремонти не хочу, щоб мене знову не штрафували.
Щодо прокладання електрокабелів. Необхідність у тому, щоб підвести струм до кафе, виникла тому, що у парку старі малопотужні електромережі, тож струм постійно вибиває. Для прокладання кабелів не потрібно зривати асфальт, бо є для цього нові технології, а траву, яку доведеться зривати, я насію нову. І директор об'єднання парків культури і відпочинку Андрій Черепанов не був проти прокладання кабелів, коли я з ним спілкувалася. А тепер говорить інше.
Мені теж болить серце за ті руїни, в які перетворилися кафе, бо я також ходжу з дітьми у парк. Але без папірця, тобто дозволу, я нічого не можу з ними зробити.
Записала Мирослава ШЕРШЕНЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також