Вітрова електростанція — на даху п'ятиповерхівки

1833 0

Ми у соцмережах:

Вітрова електростанція — на даху п'ятиповерхівки

Мешканець Здолбунова Ігор Квачун збудував вітрову електростанцію. Енергії від неї, зізнається, менше, аніж очікував. Проте сусіди вірять: коли винахід запрацює на повну потужність, і їм буде економія.

електростанція у Здолбунові Ігор Квачун, електромонтер:

— Живу я на першому поверсі, а свою електростанцію розмістив на даху. Усі, хто проходить повз нашу багатоповерхівку, як тільки подує вітер, тепер дивляться вгору. А в місті вже й чутки почали ширитися, що будинок будуть від'єднувати від електропостачання, бо тепер маємо свою електроенергію. Насправді ж, щоб отримати 220 вольт, потрібно ще багато зробити. І експеримент, який провів у вихідні, це підтвердив — здобутої енергії вистачило б, аби, скажімо, підзарядити мобільний телефон. Але це не той результат, якого очікував, і він не остаточний — бо ще не було сильного вітру, щоб перевірити усі можливості винаходу. В ідеалі енергії вітру мало б вистачати, щоб зарядити акумуляторні батареї, а їхнього заряду — щоб забезпечити енергією усі електроприлади в домі.
До речі, економити електроенергію п.Ігор почав давно: у його квартирі вже встановлено світлодіодні джерела світла. А от власну електростанцію спорудити задумав не так давно — рік тому. За рік і втілив ідею в життя. Самостійно робив креслення, частину із них знайшов у Інтернеті. Запчастини на вітряк зібрав зі старих запасів, дещо приносили знайомі. Кріплення робив із труб, разом із своїм батьком робили розтяжки. Винахідник зізнається: якщо підрахувати вартість усіх матеріалів, то коштів вистачило б на новенький вітряк. Експерименти обіцяє продовжувати. Але на наступну станцію матеріали підбиратиме ще ретельніше. Як джерело енергії хоче використати не тільки вітер, а й сонце.
Анастасія АДАМЧУК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також