“Vivaldi, Mozart, Piazzolla”

1179 0

Ми у соцмережах:

“Vivaldi, Mozart, Piazzolla”

В концерті беруть участь: Катальдо Де Пальма та Олександр Семчук (скрипка, Італія) та академічний камерний оркестр філармонії – диригент Юрій Скрипник.

Де Пальма Катальдо (художній псевдонім Діно) Відомий скрипаль та альтист, який провадить активну міжнародну діяльність, виступаючи в залах і театрах як Карнегі-хол та Лінкольн-центр в Нью-Йорку, зал імені Чайковського в Москві, театр Колізей в Буенос-Айрес, центр “Помпіду” в Парижі, Сеул Арт Центр в Південній Кореї, Національний “Аудиторіум” в Мадриді, Театр “Соліс” в Монтевідео, Празький зал ім. Сметани, театр “Гівантайм” в Тель-Авіві і багато інших.

Протягом своєї більш ніж двадцятирічної сольної кар’єри йому аплодували в США, Бразилії, Франції, Єгипті, Австралії, Тайвані, Ізраїлі, Туреччині, Швеції, Литві, Індії, Японії, Кореї, Німеччині, Іспанії, Італії, Чехії, Аргентині, тощо.

Був концертмейстером оркестру Театру Петруцеллі (Барі), Камерного оркестру “Солісті Дауні”, оркестру Мартігріана (Філіппіни), Болонського Філармонічного Камерного Оркестру, симфонічного оркестру Умберто Джордано, симфонічних оркестрів R.A.I. у Римі, Туріні та Неаполі, та камерного оркестру “Солісті Аквілані”.

Для кіно він співпрацював з такими музикантами, як Морріконе, Бакалов, Півані, разом з якими він виконав саундтреки до фільмів Олівера Стоуна, Уоррена Беатті, братів Тавіані, Адріана Ліна, Пупі Аваті та багатьох інших кінорежисерів.

Для театру він здійснив важливі постановки з Джіджі Пройетті (Histoire du Soldat), Вітторіо Гассманн (Cantata per l’Europa), а також співпрацював з Серджо Кастеллітто, Мікеле Мірабелла, Роберто Беніньї, Лайза Мінеллі, Маргарет Мадзантіні, Мікеле Плачідо та багатьма іншими. В даний час, окрім насиченої сольної діяльності він активно співпрацює в якості концертмейстера із оркестрами Королівського театру м. Парма, Філармонічним оркестром театру Феніче у Венеції та Симфонічним оркестром м. Абруццо”; є професором скрипкової кафедри та викладає історію і аналіз скрипкового репертуару, та виконавську психологію в консерваторії ім. “U. Giordano” (Фоджа) та професором університету Сунгшин в Сеулі (Корея).

Олександр Семчук на сьогоднішній день є одним з найбільш відомих українських скрипалів, чий віртуозний стиль відрізняється надзвичайно вдумливим і сучасним трактуванням музики. Його виконання несе високий емоційний заряд, надзвичайну енергію і масштабне мислення. За свій бездоганний смак італійська пресса його назвала “Принц Скрипки”. Будучи яскравим представником української виконавської школи (його викладачі – Богодар Которович, Ігор Пилатюк та Ярослава Ривняк), поєднує унікальний, глибоко національний дух і характер виконання з блискучою європейською освітою у таких знаменитих скрипалів, як В.Третьяков, Т.Варга, М.Вайман, А.Лисий, Н.Чумаченко. Здобув сім премій та спеціальні дипломи “За найкраще виконання віртуозного твору” на міжнародних конкурсах в Німеччині, Росії, Італії, Великобританії та Чехії. Переможець Всесоюзного конкурсу “Юнацькі Ассамлеї Мистецтв” (Москва, Росія) та першого Міжнародного Конкурсу ім. М.Лисенка (Харків, Україна).

Одержав „Премію Пошани” Шевченківського Товариства «За визначний внесок в культуру України», нагороджений “Почесною Грамотою” Міністерства Культури і Мистецтв України “За вагомий собистий внесок у створення духовних цінностей та високу професійну майстерність” та “Почесною Грамотою Вченої Ради” Національної Музичної Академії України імені П.І. Чайковського “За високу художню майстерність та значний внесок у розвиток українського камерно-?інструментального виконавства”.

Постійно виступає як соліст в найбільш відомих концертних залах Європи та світу. Серед його партнерів по сцені -? Б.Канино, Д.Шаповалов, А.Луккезіні, М.Брунелло, К.Богіно, В.Мендельсон, М.Рисанов, М.Кугель, Г.Мірабассі, О.Коган, Д.Коен, Б.Петрушанський, Н.Еппінгер, Б.Жірò, Д.Сінадіновіч та багато інших. Має значну кількість фондових записів (у тому числі концерт Я.Сібеліуса, «Поема» Е.Шоссона, та інші; диригент -? В.Сіренко), які часто звучать у програмах Українського радіо та різноманітні записи на компакт-?дисках. За свою активну творчу концертну діяльність і численні національні та міжнародні відзнаки Олександру Семчуку присвоєне в 2002 році почесне звання „Заслужений Артист України”. Концертну діяльність поєднує з викладацькою роботою. Викладав у Віденській консерваторії (Австрія), в Музичних Академіях Флоренції та Риму, Музичній школі Ф’єзоле (Італія); є одним із засновників Музичної Академії міста Мантуя. Численні студенти Маестро Семчука є переможцями багатьох міжнародних конкурсів (перша премія конкурсу ім. Крайслера, перша премія конкурсу ім. Брамса, перша премія конкурсу Королівства Монако, та багато інших);
працюють концертмейстерами всесвітньо відомих оркестрів як-?то: “Моцарт Симфоні Оркестра” (диригент – Аббадо), “Л.Керубіні Симфоні Оркестра” (диригент – Ріккардо Муті), “Театро Сан
Карло Симфоні Оркестра”.

З 2011 року завідує Кафедрою cтрунно-?cмичкових iнструментів Міжнародної Музичної Академії “Зустрічі з Маестро”, м. Імола, почесним президентом якої є Маестро Володимир Ашкеназі. В 2013 та 2014 роках був відзначений преміями “Спеццаферрі” та “Ренальдо Россі” за визначний внесок у розвиток італійської скрипкової школи. Грає на скрипці роботи майстра Бернардель 1855р. та смичком “Біла Леді” роботи майстра Навеа-?Вера. Дані інструменти є власністю артиста.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також