Вивчали можливість створити у Рівному центр онкології

1364 0

Ми у соцмережах:

Вивчали можливість створити у Рівному центр онкології

Перспективу створення у Рівному північно-західного регіонального центру онкології, обговорили члени парламентського комітету з питань здоров’я нації, меддопомоги, медичного страхування під час виїздного засідання.

Голова комітету, народний депутат Михайло Радуцький повідомив, його хочуть відкрити на базі обласного протипухлинного центру. Члени комітету побували у цьому центрі та ознайомились з його умовами. На сьогодні на персонал закладу лягає велике навантаження, відзначив головний лікар обласного протипухлинного центру Григорій Максим’як. Адже лише кількість пацієнтів з інших областей, які отримують у них спеціалізовану допомогу, за останні 10 років зросла у два з половиною рази.

За словами Михайла Радуцького, створення регіонального центру онкології у Рівному не буде відбуватися з нуля, а тому проблем з коштами на це бути не повинно. 

Це невеликі кошти, тому що тут вже багато чого зроблено. Ми вважаємо. що і Офіс президента, і наш комітет, ми знайдемо інвесторів, щоб добудувати тут такий центр, бо він дуже потрібний. Найбільше, що тут є це фахівці. Є декілька варіантів, це меценатство, як у Кривому Розі, є концесія, це другий варіант і третій, можливо у нашому бюджеті будуть кошти і це буде з бюджету. Але точно є можливість добудувати це все, – прокоментував Суспільному голова комітету ВРУ з питань здоров’я нації, меддопомоги, медичного страхування Михайло Радуцький. 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також