Вивчитись на автослюсаря можна тепер у Сарнах

743 0

Ми у соцмережах:

створити центр допоміг уряд Данії

У місті Сарни запрацював навчально-практичний центр з підготовки автослюсарів. Він створений на базі Вищого професійного училища №22. Там готуватимуть спеціалістів за популярними професіями - рихтувальник кузовів та майстер з діагностики та налагодження електронного устаткування автомобільних засобів.

Це вже 27 навчально-практичний центр на Рівненщині та п’ятий у Сарненському ВПУ. Але саме цей є особливим – тут є синергія залучення міжнародних та місцевих коштів. 

Навчально-практичний Центр з підготовки автослюсарів був створений за активної співпраці та співфінансування уряду Данії, Міжнародної організації праці, департаменту освіти і науки Рівненської ОДА, Сарненської міської громади та обласного центру зайнятості.

Пресслужба Рівненської ОДА повідомила: МОП надала фінансову допомогу у розмірі 110 000 USD для закупівлі обладнання. Кошти закладу – близько 800 тисяч грн, Сарненської міськради – 500 тисяч грн.

Серед сучасного обладнання - газоаналізатори, установки для перевірки свічок запалювання, димогенератори, балансувальні вертати, шиномантажні стенди, діагностичні сканери, дископравні верстати, прилади для вирівнювання світла фар, стенди для дагностики форсунок та інше.

Національний координатор МОП в Україні Сергій Савчук відзначив, що наразі організація впроваджує два пілотних проєкти в області – Сарнах і Млинові.

За словами директора департаменту освіти і науки Рівненської ОДА Петра Коржевського, люди які навчатимуться в цьому НПЦ зможуть не лише отримати професію, а й можливість започаткувати власний бізнес.

- Велика ідея проекту – знайти людей, які хочуть змінити своє життя, обрати професію, навчитися формувати бізнес-план та отримати на це кошти. За ці кошти купити відповідне обладнання, зареєструватися підприємцем і створити свій бізнес. Двері цього закладу відкритті для всіх людей області, які навчаються і вчать даній професії. Центр має якісне технологічне обладнання, яке не чим не поступається аналогам, - розповів Петро Коржевський. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також