Вивіски у Рівному Хомку схожі на «хвіст півня»

2391 0

Ми у соцмережах:

Вивіски у Рівному Хомку схожі на «хвіст півня»

Вже вдруге міськвиконком Рівного намагався затвердити порядок розміщення вивісок і не зміг цього зробити. Наміри були такі, щоб впровадити єдиний стандарт, на який мають рівнятися рекламісти при оформленні вивісок, щоб вони не псували вигляд міста. Адже фасади будинків, магазинів, ресторанів і кафе стали такими барвистими, що нагадують міському голові «хвіст півня». Проте рекламісти проти нововведення, від якого, зрозуміло, постраждає їхній бізнес. Тож обговорення цього документа на засіданні міськвиконкому переросло у сварку.

Руслан Романюк, директор ТОВ «Відок»:

— Міський голова Рівного Володимир Хомко обіцяв створити робочу групу, залучити до обговорення фахівців, брали наші координати, проте на цьому все й закінчилося. Ніхто нас на розмову не запросив. Правила склали з порушеннями законодавства, наші зауваження не врахували. Це однозначно корупційна схема для того, щоб підпорядкувати всіх підприємців Рівного під одну ліцензійну фірму, яка буде вирішувати, робити тобі таку вивіску чи не робити.

Анатолій Штанько, рекламіст:

— Норми розміщення вивісок, які нам пропонують, — ні з позиції законодавства, ні з професійної позиції не прийнятні. Це вимога ходити отримувати дозволи за незрозумілі речі. Хто буде видавати ці дозволи? Що передбачатиме отримана ліцензія? Хто контролюватиме її виконання?

Віталій Герман, заступник міського голови:

— Рекламісти брали участь у публічних обговореннях правил. Всі були поінформовані, і виступали всі охочі. Проект рішення був оприлюднений, і рекламісти мали змогу подати зауваження до нього не на засіданні виконкому, а у встановлений законодавством строк і спосіб. Треба було вчасно реагувати. Наша мета — зробити місто привабливим для рівнян та гостей Рівного.

Павло Алексєвич, активіст та один з авторів проекту:

— У робочій групі, яка створювала порядок, працювали і юристи, й архітектори. Ми, навпаки, максимально спростили процедуру розміщення вивіски. Підприємець просто орієнтується на правила.

Надія Гладкевич, член міськвиконкому:

— В Івано-Франківську впорядковано розміщення вивісок, і місто виглядає зараз значно привабливіше. Проте питання в іншому: немає жодних санкцій за неналежний вигляд вивісок. Тобто порядок розміщення вивісок, який пропонують ухвалити, скоріше, матиме рекомендаційний характер.

Володимир Хомко, міський голова Рівного:

— Ми можемо піти шляхом європейських міст, де все дуже стандартизовано. І можемо піти шляхом інших країн, де кожен ліпить все що хоче. Рівне поки що на роздоріжжі в цьому питанні, але мусимо рухатися далі в якомусь напрямку. І краще було б, щоб орієнтувалися саме на ті країни, де рекламу оформляють згідно зі стандартами у пастельних тонах, а не в таких, як у півня хвіст: синій, червоний…

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також