Вівсянка, сер!

1066 0

Ми у соцмережах:

Вівсянка, сер!

За даними експертів, понад 30% українців страждають від підвищеного артеріального тиску, а у 25% — справжня гіпертонія. Підвищений тиск робить людину вразливою перед хворобами серця і інсультами.

Доведено, що схуднення, фізичні навантаження, максимальне скорочення солі в раціоні й здоровий сон сприяють зниженню тиску. Харчування, як з'ясувалося, теж має визначальне значення. Багатьом відомо про ті продукти, через які тиск зростає. А тепер вчені назвали страву, завдяки якій показники артеріального тиску можна частково знизити. Це звичайна вівсянка.

Нещодавні експерименти показали, що у 75% добровольців, які вживали по дві порції вівса 60 г щодня, через півтора місяця тиск знизився. У більшості він впав на 5 мм рт. ст., а у деяких навіть на 15 мм. Саме тому вівсяна каша може стати помічним засобом від гіпертонії. До того ж, це недорогий і доступний продукт. Отже, вівсяну кашу або вівсяні пластівці можуть вживати практично всі. Тільки не потрібно для посилення смаку додавати в неї багато солі чи цукру. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також