Виявили на мільйони фінансових порушень аудитори під час перевірки закупівель міським управлінням капбудівництва Рівного

1647 0

Ми у соцмережах:

Виявили на мільйони фінансових порушень аудитори під час перевірки закупівель міським управлінням капбудівництва Рівного

Управлінням Західного офісу Держаудитслужби в Рівненській області проведено перевірку закупівель в Управлінні капітального будівництва виконавчого комітету Рівненської міської ради та виявлено фінансових порушень, що призвели до втрат, на загальну суму 28,7 млн гривень.

Під час перевірки аудитори виявили порушення закупівлі робіт із будівництва інженерних мереж електропостачання по стадіону «Авангард», що у Рівному, яке здійснювалося управлінням капітального будівництва виконавчого комітету Рівненської міської ради. За відсутності потреби у збільшенні потужності наявних інженерних мереж електропостачання до розрахунку потреби в бюджетних асигнуваннях для підготовки до опалювального сезону комунального закладу «Стадіон Авангард» необґрунтовано включено витрати на будівництво та підключення трансформаторної підстанції до об’єкта незавершеного будівництва.

Відтак, управлінню містобудування, як головному розпоряднику коштів міського бюджету, надано недостовірну інформацію і документи, що призвело до зайвого отримання  28,7 млн грн бюджетних коштів, які надалі витрачено на цілі, що не відповідають бюджетним призначенням, установленим рішенням про місцевий бюджет.

За нецільове використання бюджетних коштів та порушення бюджетного законодавства керівнику об’єкта контролю направлена вимога про повернення бюджетних коштів до відповідного бюджету та попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства.

Аудитори застосували фінансові санкції у вигляді зупинення операцій на рахунку управлінням капітального будівництва виконавчого комітету Рівненської міської ради.

Матеріали ревізії передано в Рівненську окружну прокуратуру, повідомила пресслужба управління Західного офісу Держаудитслужби в Рівненській області

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також