Виявили у селищній раді фінансових порушень на понад мільйон гривень

1427 0

Ми у соцмережах:

Виявили у селищній раді фінансових порушень на понад мільйон гривень

Спеціалісти управління Західного офісу Держаудитслужби в Рівненській області провели планову ревізію селищного бюджету фінансово-господарської діяльності Млинівської селищної ради і виявили порушень, що призвели до втрат ресурсів, на загальну суму 1315 тис. грн. Контролем охоплено період з 1 січня 2014 року по 31 грудня 2017.

Ревізією встановлено, що порушуючи відповідні вимоги законодавства, 12 замовників будівництва протягом 2014 – 2017 років не звернулися до Млинівської селищної ради щодо укладення договору на пайову участь у розвитку інфраструктури. Як результат, селищний бюджет недоотримав 408 тис. грн доходів. До того ж, Млинівська селищна рада не скористалася правом звернення до суду та вчасно не підписала договори пайової участі з вищезгаданими забудовниками у судовому порядку.

Ревізією виявлено порушення у використанні коштів медичної субвенції. Аудитори виявили що у 2017 році кошти медичної субвенції на суму 798,3 тис. грн, отримані Млинівською селищною радою для надання медичних послуг населенню місцевої об’єднаної територіальної громади, були спрямовані без укладання угоди та всупереч бюджетним призначенням, на медичне забезпечення населення іншої об’єднаної територіальної громади, а саме, Острожецької районної лікарні, яка використала їх цілком.

Встановлено також порушення у нарахуванні зарплати, розрахунках з надання субсидій та оплати за виконані ремонтні роботи загалом на понад 100 тис.гривень.

До адміністративної відповідальності притягнуто одну посадову особу, а також складено і передано до Млинівського районного суду два протоколи про порушення законодавства в здійсненні закупівлі товарів, робіт і послуг за державні кошти. Селищному голові направлено висновки на заперечення та вимоги про усунення виявлених ревізією порушень. Матеріали ревізії передано в правоохоронні органи, повідомляє прес-служба Управління Західного офісу  Держаудитслужби в Рівненській області.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також