Війна допомагає легалізувати одностатеві шлюби в Україні

1569 0

Ми у соцмережах:

Війна допомагає легалізувати одностатеві шлюби в Україні

Петиція 24-річної вчительки англійської мови Анастасії Совенко із Запоріжжя набрала необхідну кількість голосів. Дівчина вважає себе бісексуалкою та просить легалізувати одностатеві шлюби в Україні.

 На це уже відповів президент Володимир Зеленський, який зазначив, що шлюб в країні ґрунтується на вільній згоді жінки та чоловіка. Про це йдеться в Конституції, яку під час війни ніхто не буде змінювати.



Видання «New York Times» підкреслює, що під час війни Україна сильно просунулася в питанні одностатевих шлюбів. Адже країну захищає чимало геїв.

Зокрема, журналісти наводять історію 23-річного бойового медика Олександра Шадських. Він боїться, що коли загине, то його хлопець вчасно не дізнається про похорон.

Адже згідно з положеннями Міністерства оборони України, військові повинні повідомити батьків, дружину або інших близьких родичів загиблого військовослужбовця. Але в країні, яка не визнає одностатеві шлюби чи навіть цивільні союзи, нічого з цього не стосується одностатевого партнера.

«Моя мама не знає про Віталіка, — сказав він. - Я хочу сказати їй, коли прийду додому».

Захисники прав геїв кажуть, що пан Шадських є одним із сотень — можливо, тисяч — Л.Г.Б.Т. новобранців, які стикаються з відсутністю законних прав для них та їхніх партнерів, що раптово створює відчутну загрозу під час війни.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також