Хоча директор СВК «Українські ягоди» Юрій Гураль пішов у ЗСУ, але кооператив очолила дружина Вікторія і продовжує стрімко розвивати сімейний бізнес..
Сімейний бізнес із вирощування, переробки та заморожування ягід працює вже 7-й рік та має досить потужне виробництво.????
Підприємство вирощує органічну малину та смородину. Тут діє повний цикл – від вирощування і заморожування до фасування і продажу ягід.
Продукцію переважно експортують. В Україні з мізоцьких ягід варять джем, який додають до сухпайків для військовослужбовців.
- Це стрімкий бізнес. Ягоди мають короткий термін зберігання. Якщо впродовж 12 годин їх не реалізувати, продукт стає непридатним. Користуємося методом шокової заморозки, який допомагає зберегти цінні властивості та вітаміни ягід. Маємо цех, де встановлено шокові камери (глибокої заморозки ягід до мінус 30 градусів) і камери зберігання (до мінус 20 градусів). Це дозволяє заробляти і у міжсезоння, - розповідає жінка.
Вікторія також зазначає, що основну роботу виконують члени сім’ї. Проте наймають на роботу також трактористів та водіїв, обов’язково з офіційним працевлаштуванням.
- Приємно, що незважаючи на військовий стан, підприємці інвестують та продовжують свою діяльність. Саме такі малі виробництва, фактично, є основою зайнятості населення у малих селах віддалених від міст, - зазначив начальник Рівненської районної військової адміністрації Олександр Коваль, який ознайомився із роботою бізнесу.