Війна за «Відродження»

2483 0

Ми у соцмережах:

Війна за «Відродження»

Кому віддати дитячий санаторій «Відродження»: Костопільському району чи місту Рівне — розмірковують сьогодні депутати обласної ради. Відповідні проекти рішень гаряче обговорюють на передсесійних засіданнях депутатських комісій.

Нагадаємо, ще в грудні 2008 року рівненська міська рада звернулася до обласної з проханням передати у міську комунальну власність цей оздоровчий комплекс, який нині закріплений за облрадою. До останнього часу жодних рішень відносно цього питання обласні депутати приймати не наважувались. А на початку травня цього року аналогічне звернення до голови Рівненської облради надіслав вже голова Костопільської райдержадміністрації Михайло Кривко. Більше того, тамтешня райрада офіційно заявила, що в разі передачі їм санаторію вони забезпечать нормальне його функціонування. — Якщо у Рівного є такий потужний заклад, як «Електронік», то в Костопільському районі взгагалі немає оздоровчої бази. Діти в нас змушені оздоровлюватися навіть в дитячому садку, — каже голова Костопільської райради Віктор Талащук. - Район у нас великий, дітей, які потребують оздоровлення, багато. Крім того, територіальна реформа рано чи пізно буде проведена, а згідно з її проектом, Олександрійський район все одно перейде під юрисдикцію Костопільського району. Опонентом пана Талащука у дебатах виступив начальник міського управління освіти Віталій Новак. Він поскаржився на «костопільське лобі» серед обласних депутатів, до лав яких входить і голова Костопільської райдержадміністрації Михайло Кривко. — Багато таборів в Україні не прибуткові, — каже Віталій Новак. — І санаторій «Відродження» костопільська влада не зможе зробити прибутковим. Цей санаторій не має навіть власних очисних споруд. Якщо ж передати «Відродження» місту, ми зможемо за його рахунок розширити базу «Електроніка», виконаємо роботи з реконструкції, прокладемо всі необхідні комунікації. Некоректно казати, що «Електронік» — це дитячий комплекс лише для Рівного. Ми у ньому оздоровлюємо 61% дітей саме з районів області. Тим часом начальник обласного відділу з питань управління комунальною власністю Степан Жданюк повідомив, що між керівництвом обласної ради та міським головою Володимиром Хомком нині тривають переговори, предмет яких — бартер. Якщо місто забере у комунальну власність «військові будинки» та передасть області Рівненський будинок дитини, то обласна рада розгляне питання про передачу місту оздоровчого комплексу «Відродження». Щоправда, серед депутатів єдиної думки, кому віддати під опіку оздоровчий заклад, немає. А тому доля «Відродження» вирішиться на найближчій сесії 29 травня. За умови, якщо розгляд цього питання не відкладуть.

Довідка «РВ» За попередніми підрахунками, аби реконструювати санаторій «Відродження», який не працює з 2005 року, потрібно понад 4,7 мільйона гривень: на заміну даху, вікон, дверей, проведення комунікацій, будівництво котельні та на інші відновлювальні роботи. Санаторій розрахований на 240 дітей.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також