Війська Росії обстріляли кладовище, школу і будинки на Херсонщині

513 0

Ми у соцмережах:

Війська Росії обстріляли кладовище, школу і будинки на Херсонщині

Через обстріл села Кізомис поранені 85-річна і 57-річна жінки.

Російські війська з артилерії масовано обстріляли село Кізомис на Херсонщині, є постраждалі, повідомив голова обласної військової адміністрації Олександр Прокудін, якого цитує Радіо Свобода.

- В обід російська артилерія била по населеному пункту. Ворог поцілив у будівлю місцевої школи, автівку правоохоронців та близько 25 житлових будинків. Через обстріли поранення голови та грудної клітини отримала 85-річна жінка. Ще одна постраждала – 57-річна місцева жителька, у неї поранена рука, – написав він у телеграмі.

Поранених госпіталізували до лікарні Херсона.

В Херсонській ОВА повідомили, що російські війська обстріляли з артилерії кладовище у Бериславському районі. Це сталося у селі Гаврилівка Новоолександрівської громади, люди не постраждали.

Місцева влада нагадує, що від 4 квітня на Херсонщині діє заборона на відвідування кладовищ та місць поховань.

Нагадаємо, що українські військові деокупували правобережну частину Херсонської області впродовж літа-осені 2022 року. Обласний центр був звільнений 11 листопада 2022 року. Майже одразу після цього російські війська розпочали артилерійські обстріли Херсона та підконтрольних українському уряду районів області.

Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних, попри наявність свідчень і доказів цього. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також