Військові інженери звели для селян міст через Горинь

1561 0

Ми у соцмережах:

Військові інженери звели для селян міст через Горинь

Мостобудівельний підрозділ Збройних Сил України працює над сполученням через річку Горинь селищ Удрицьк та Висоцьк Дубровицького району, що на Рівненщині. Основна переправа, яка тут існувала десятиліттями, вийшла з ладу та останній час не виконувала своєї основної функції через низьке положення одного з боків, його затоплення водою в періоди осінніх злив.

За спільним рішенням місцевої влади, нещодавно створених окремих територіальних громад та підприємців було вирішено поруч з основною переправою навести дублюючу. Загальний бюджет, до якого долучилися усі небайдужі, склав понад  півтори мільйони гривень.

Для десятьох військовослужбовців це завдання ніщо інше, як один із заліків індивідуальної та колективної роботи за стандартами спеціальної підготовки військових частин інженерних підрозділів вітчизняного війська.

- Ми здійснили марш понад  200 кілометрів до місця призначення. Провели розвідку водної перешкоди в гирлі річки Горинь. Після виділення всього необхідного розпочали роботи. Цей міст став початком інтенсивного періоду бойової підготовки містобудівельної роти. Підрозділ сформований, особовий склад категорії контрактників навчений та готовий не тільки навчатися, а й справою ще раз довести, що армія з народом, - зазначив офіцер інженерної частини Головного управління оперативного забезпечення Збройних Сил України майор Олексій Дем’янчук. -  Влітку наші підлеглі відпрацьовували професійні навики з наведення 200 метрової водної переправи на Миколаївщині. Тоді вони встановлювали понтонний механізований міст, а зараз тут низьководний дерев’яний довжиною 95 метрів та вантажопідйомністю до 60 тон. В загалі, з 2010 року військові інженери встановили для місцевого населення Рівненщини десятки мостів, їх загальна протяжність через річки Стир, Случ та Горинь складає майже півтора кілометри.

Висоцький сільський голова Людмила Гура, дивлячись на монументальну споруду, яка вже за день-два буде введена в експлуатацію та скоротить об’їзд автошляхів на більш, ніж 50 кілометрів, безмежно вдячна військовим. 

Про це повідомив Віктор Шубец, прес-офіцер Міністерства оброни України в Рівненській області.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також