Військові комісари воювати не здатні?

1984 0

Ми у соцмережах:

Військові комісари воювати не здатні?

Президент розпорядився, щоб військових комісарів, які вже півроку мобілізують на війну українських чоловіків, самих відправили до війська, а на їхнє місце поставили поранених вояків. Але у таку ротацію мало хто вірить. Насамперед самі військові комісари. Бо впевнені, що вони незамінні у військкоматі і непридатні на війні.

вийськкомат_1

Військкоматівці кажуть, що жодних вказівок про їхнє відправлення у зону бойових дій не надходило
Дмитро Оксенюк, обласний військовий комісар:
— Ми тільки по телевізору чули про це розпорядження. Жодні вказівки ще не надходили. Ніхто не буде нас забирати у військо. У військкоматах і так працюють люди, які за станом здоров'я не придатні для воєнної служби. Та й якщо ми здамо посади, хто проводитиме мобілізацію? Хіба поранений, який цього ніколи не робив, зможе?
Віталій Сергійчук, заступник військового комісара Сарненщини, старший лейтенант:
— Наскільки мені відомо, у відділі кадрів уже відбирають наші особові справи. У нашому військкоматі — 28 працівників, але не всі військові, а йдеться про мобілізацію лише їх. Є багато військових, яким вже за 50. Взагалі до новини поставилися нормально. Скажуть іти — підемо. Ми всі готові до цього.
Ігор Іщенко, заступник військового комісара Дубенського і Радивилівського районів, майор:
— Нам майже нічого не відомо про це рішення президента. Але ми всі готові їхати на війну. Ми військові. Що нам накажуть, те й робитимемо.
Олександр Лук'янчук, заступник обласного військового комісара:
— Мені 34, трьох дітей не маю, тож у список тих, кого можуть відправити у зону АТО, потрапляю. Я готовий їхати. Але це не мені вирішувати. Поки що також невідомо, як проходитиме ротація, чи нас залишать, аби ми навчили людей, які прийдуть на наші місця.
Проводити мобілізацію рівненських військових комісарів буде ОК «Північ». Самі військові неофіційно розповідають, що такому розпорядженню президента зраділи. Бо вважають, що у військкоматах давно треба провести ротацію. Сміються зі слів військових комісарів, що замінити їх нема ким. Кажуть, у госпіталях чимало поранених і майорів, і підполковників, і полковників, які проведуть мобілізацію без проблем. Правда, військові додають, що і в них виникають сумніви, що комісарів відправлять на війну. Мовляв, відкупляться або будуть доводити, що стан їхнього здоров'я не дозволяє воювати.
Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також