Військовик погрожував патрульним гранатою

2004 0

Ми у соцмережах:

фото - Віти Климович

Чоловік їхав велосипедом вулицею Коперника. Побачивши патрульних, зненацька залишив велосипед та побіг у двори. Його наздогнали. Тоді втікач витягнув з кишені гранату, висмикнув кільце та став погрожувати, що підірве себе та поліцейських.

Патрульні миттєво вирішили  відволікти та роззброїти людину, без застосування вогнепальної зброї.

Патрульний Валентин Кучерук, ризикуючи власним життям, збив з ніг чоловіка та зафіксував гранату в руці. В цей час, патрульний Микола Харчук забрав гранату у чоловіка, викликав саперів та слідчих. Обидва патрульні - учасники бойових дій, які служили в 30-й та 51-й механізованих бригадах.

Затриманим виявився 33-річний Юрій, військовослужбовець Збройних сил. У нього було посвідчення молодшого лейтенанта.

Речниця патрульної поліції Рівненської області Оксана Юрченко повідомила РВ, що розпочато досудове розслідування за фактом незаконного поводження з боєприпасами. Відкрито кримінальне провадження за статтею 348 Кримінального кодексу України, тобто за фактом посягання на життя працівника правоохоронного органу. Гранату РГД-5 поліцейські вилучили та направили на експертизу. Військовик виявився тверезим, а пройти перевірку на стан наркотичного сп’яніння відмовився . Чоловіка затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятора тимчасового тримання. Вирішується питання про повідомлення йому про підозру у вчиненні злочину та обрання міри запобіжного заходу


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також