Військовикам на сході дуже потрібна донорська кров усіх груп

131 0

Ми у соцмережах:

Військовикам на сході дуже потрібна донорська кров усіх груп

У Рівному мама й тато прийшли здати кров для поранених військових і взяли з собою маленьку донечку, аби змалку пояснювати їй важливість донації.

- Дуже класний приклад і я просто дякую цим людям за правильне виховання дитини, - заявив голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш.

Чи багато випадків "сімейного донорства" є у нашому обласному центрі служби крові?

Окремо такої статистики не ведуть, але такі випадки є і вони частішають. Зі слів очільниці закладу Ліни Михальчук, до 5 разів на місяць приходять здавати кров батьки з дітьми, іноді — бабусі й дідусі з онуками. Тут немає заборони на це, а навпаки — до цього заохочують. Уточнення: стати донором можна з 18-ти років і за умови, що вага — 50 і більше кг.

Щодо потреби

До 13 серпня центр служби крові має виконати замовлення для бійців на сході, крім того, кров потрібна і для наших лікарень, які теж приймають воїнів. Треба всі групи і всі резуси. Тому прохання незмінне — долучайтесь та розказуйте про цю потребу іншим.

Кров можна здати у будні з 8:00 до 12:30 і з 13:30 до 14:30. Адреса: Рівне, вул. Степана Бандери, 31. Додаткова інформація: 067-363-41-44. А тут про те, як підготуватися до донації крові: харчування та інші важливі аспекти


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також