Військовики готують школярів до «Джури-Оборонця»

1204 0

Ми у соцмережах:

Військовики готують школярів до «Джури-Оборонця»

Сьогодні за участю офіцерів відділу цивільно-військового співробітництва оперативного командування «Захід» розпочато заходи військово-патріотичного виховання молоді у школах Млинівського району. Школярів до гри «Джура-Оборонець».

Цьогоріч військово-патріотична гра «Джура» проводитиметься в Україні за новими програмами, зокрема «Джура-Оборонець», «Джура-Десантник», «Джура-Прикордонник», «Джура-Гвардієць» та «Джура-Поліцейський». Відповідні зміни передбачає нове положення про гру та інші особливості її проведення. Виховання дітей та молоді, які сповідують принципи здорового способу життя, любові до держави, її символів та традицій, є важливою умовою для успішного розвитку країни. Підтримку надає Український інститут національної пам’яті, який забезпечує всім необхідним.

- Метою занять зі старшокласниками є донесення до учнів історії нашої держави, важливості її захисту, ролі Збройних Сил України на сучасному етапі, - розповідає підполковник Віктор Шубец з Інформаційної агенції Міноборони України у Рівному. - Школярі демонстрували знання визначних подій нашої історії, цікавих сторінок біографій визначних постатей та були напрочуд активними.

За минулий тиждень подібні заходи проведено в десятьох навчальних закладах Дубенського району та міста Дубна. Згодом зустрічі проводитимуться в інших районах Рівненщини та областях Західного регіону, що знаходяться у зоні відповідальності військ ОК «Захід».

Для довідки: джурами в Україні у 16—18 століттях називали зброєносців, учнів у козацької старшини . Зазвичай джурами були молоді хлопці. Разом з козаками джури ходили в походи nf брали участь у боях. Первісно джура перське слово, що означає товариш, в українську потрапило як запозичення з тюркської.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також