Військовики на Рівненщині тренувались знищувати колони російських танків

909 0

Ми у соцмережах:

Військовики на Рівненщині тренувались знищувати колони російських танків

На Рівненському загальновійськовому полігоні проведено тактичні навчання протитанкової артилерійської батареї з бойовою стрільбою. Підготовка підрозділів артилерії однієї з військових частин Збройних Сил України тривала тут упродовж місяця.

Це був комплекс заходів, що включали питання спеціальної, технічної підготовки, тактичної медицини, захисту від зброї масового ураження, інженерного обладнання районів зосередження, рубежів розгортання, мінної безпеки, охорони та оборони місць розташування підрозділів, організації та здійснення маршу тощо.
Більшість розрахунків 100-мм протитанкових гармат МТ-12 «Рапіра» становлять контрактники з досвідом виконання завдань в АТО/ООС. Від десяти до двадцяти відсотків кожного підрозділу — молоді контрактники й резервісти, які впродовж інтенсивної підготовки вже набули необхідного рівня навиків та вмінь для спроможності ведення бойових дій.
Наразі завершено заключний та найвідповідальніший етап вишколу батареї — тактичні навчання з бойовою стрільбою.
 
Володимир Іванців бере участь у навчаннях у межах проходження зборів оперативного резерву першої черги. За плечима в нього тільки строкова служба. Каже, що він тут для того, аби в разі необхідності бути готовим дати гідну відсіч «псевдобраттям».
Сьогодні під час практичних дій батарея зайняла район зосередження, підготувалася до ведення бойових дій, отримала команду на заняття планового рубежу розгортання, вишикувалась у колону й висунулась на визначений рубіж. А з підходом танків противника розрахунки МТ-12 знищили одиночні цілі у вигляді російських Т-72, які ворог використовує з 2014 року проти українських воїнів, а згодом і колону такої техніки.
 
— Як показав досвід бойових дій на сході України, танки є основою наступальної спроможності противника. Саме тому протитанкова батарея як резерв повинна бути завжди готова до вогневого ураження броньованих об’єктів ворога. Нині підготовка підрозділу успішно завершена, результат ведення вогню — знищення всіх одиночних цілей, а потім і групової — у вигляді колони російських Т-72, — зазначив керівник тактичного навчання, старший офіцер управління ракетних військ і артилерії ОК «Захід».
Фото автора
Кореспондент АрміяInform

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також