Визволили покинуту вівчарку і тепер шукають її власника

2469 0

Ми у соцмережах:

Визволили покинуту вівчарку і тепер шукають її власника

Повідомлення про прив’язану собаку біля рекламного щита під палючим сонцем обабіч автодороги «Київ-Чоп» до поліції надходили впродовж доби. Щоразу патрульні поліцейські виїжджали на виклики, але пес агресивно себе поводив і нікого не підпускав.

До порятунку німецької вівчарки на виїзді із села Колоденка Рівненського району долучилися і патрульні, і кінологи, і зоозахисники, зокрема, забезпечуючи собаку водою та харчами. Особисто на місце події також виїхав начальник управління патрульної поліції Рівненської області Сергій Мерчук. Коли один екіпаж патрульних відволікав пса, головному патрульному вдалося перерізати повідок, який був надійно обмотаний кілька разів на металевій конструкції. Однак навіть після звільнення собака з місця так і не зрушила. Коли поліцейські її відігнали, вона через деякий час знову повернулася.
- Цілу ніч із вівчаркою були зоозахисники, приїхав кінолог, і, на щастя, близько 10-ї ранку собаку вдалося забрати, повідомила речниця патрульної поліції Оксана Юрченко.
Про цей випадок патрульні поліцейські повідомили комунальне підприємство міста, яке спочатку погодилося, а потім відмовилося забирати вівчарку до себе.
Приборкати норовливого пса, якому орієнтовно три роки, зумів молодший інспектор-кінолог кінологічного центру ГУНП в Рівненській області Михайло Рубель. Старший сержант поліції 30 липня заступив на цілодобове чергування, під час якого йому і довелося долучитися до операції порятунку. За його кваліфікованою допомогою звернулися патрульні та волонтери. Першопочатково на контакт із ним пес теж не пішов. Тому протягом дня навідуватися до вівчарки кінологу довелося неодноразово.
-Утім, на ранок поведінка пса не змінилася, розповідає Михайло Рубель.  Тому спочатку його принадили пряниками, а потім, як одягнув повідок, собака стала цілком адекватною, сіла в авто, де жодної агресії не проявляла. Пес спокійно доїхав до місця призначення, де його помістили у вольєр.
Загалом агресивність собаки кінолог пояснює стресовістю ситуації, адже вівчарка опинилася у невідомому місці чи то покинута господарем, чи то спеціально вивезена кимось. 
На місці події понад добу несли «службу» і волонтери, які підкормлювали собаку та наглядали за нею. Зоозахисниця Інесса Шишкіна разом зі своїми колегами знайшла псу тимчасовий притулок. Поки шукають йому надійних господарів, символічно кличуть Ромчиком.
Що сталося, чому собаку залишили так напризволяще, поки невідомо. Однак, із таким випадком безжального ставлення до тварин поліцейські стикнулися уперше.
Поліцейські звертаються до громадян, яким відома будь-яка інформація про ймовірного власника собаки чи місце перебування вівчарки до вказаного інциденту повідомити до поліції на спецлінію 102.

  


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також