Влада дає мільйон. На схему

1154 0

Ми у соцмережах:

Влада дає мільйон. На схему

У Рівному будуть розміщувати "по науці" не лише смітники, але й зупинки, парковки, "зебри", велодоріжки та дорожні знаки. Міська влада вирішила замовити у фахівців схему організації дорожнього руху на рівненських вулицях. Виконавець має вивчити ситуацію на дорогах і надати свої пропозиції з вдосконалення руху, щоб пішоходи, велосипедисти і автомобілісти менше заважали одне одному. Остаточний варіант схеми узгодять з міськвиконкомом та ДАІ.

Тролейбус маршрутка У Рівному будуть розміщувати "по науці" не лише смітники, але й зупинки, парковки, "зебри", велодоріжки та дорожні знаки. Міська влада вирішила замовити у фахівців схему організації дорожнього руху на рівненських вулицях. Виконавець має вивчити ситуацію на дорогах і надати свої пропозиції з вдосконалення руху, щоб пішоходи, велосипедисти і автомобілісти менше заважали одне одному. Остаточний варіант схеми узгодять з міськвиконкомом та ДАІ. Володимир Хомко, міський голова Рівного:

— На розробку цієї схеми з бюджету дамо мільйон. Хоча, можливо, обійдемося меншою сумою, оголосимо тендер. Я розумію, що мільйон на дорозі не валяється, але така схема — вимога законодавства, і це великий мінус для Рівного, що у нас її досі не було. Цей документ також буде основою щодо ремонту, розширення або прокладання нових вулиць.
Валентин Демчук, президент ГО "Союз перевізників України":
— Загалом така схема потрібна, але головне — щоб вона потім так і не залишилася на папері. Хочу нагадати, що років 2-3 тому місто уже замовляло подібний проект місцевому університету, тоді на це виділили близько 300 тисяч гривень. Мені цікаво, а чи скористалися висновками того аналізу, який провели науковці, і чи щось від того змінилося на дорогах?
Марія Давидюк, перевізник:
— Хто б не виграв цей тендер, важливо, щоб науковці не розробляли схему, сидячи в кабінетах. Бо на папері все може виглядати розумно, а в реальності — зовсчм інакше. Саме пасажири, перевізники, тролейбусне управління та комунальні служби найкраще знають, де у Рівному потрібно облаштувати зупинки, розширити дорогу чи поставити знак. У місті багато проблемних місць. Тому було б добре, щоб наші пропозиції теж враховували при розробці тієї схеми.
Олена ВЛАСОВА.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також